За какво да внимаваме при германските премиум комбита на старо?


8
ное.
2019

Това категорично не може да се каже за Mercedes C 220 CDI. Моделното семейство W 204 ни впечатли, особено след като един С 180 от първата серия измина половин милион километра при тежките условия в редакцията на AUTO BILD, и то до голяма степен без проблеми. И то не само в сравнение с бързо ръждясващия предшественик W 203, а преди всичко на фона на елегантния, но нежен наследник W 205. W 204 е като крепост, сякаш е директен наследник на легендарния W 124. И пробегът от 260 000 километра, които е изминал този черен Т модел за 7 години, не може да промени нищо. Комбито преминава нежно през неравностите, глези ви с висок комфорт и ниско ниво на шума и така поддържа дистанцията към заобикалящия свят, което толкова се цени от феновете на марката. И въпреки че постоянно имате чувството, че сте в такси – с дизела под предния капак С-клас се представя превъзходно. Също както и другите два маратонеца. С малко грижи те ще изминат още 100 000 и дори много повече километри. И ако някой ден вече не могат да бъдат продадени в Германия, ще заминат за чужбина.

BMW СТРАДА ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ДИНАМИКА

Погледът към слабите места на Серия 3 показва проблемите: просто автомобилът е прекалено спортен и се шофира по съответния начин. Износени шарнири и спирачки, удари от камъчета отпред. Другите обичайни слабости на F31 са маргинални: навигационните системи забиват, електрическите задни капаци стачкуват, климатичните инсталации понамирисват на мухъл.

Диференциал

Също като двигателя и трансмисията, при голям пробег има опасност от течове на масло и от диференциала.

Спирачки

Спирачната система на F31 се износва бързо. Но ръждата по спирачните апарати е само козметичен проблем.

Тампони на окачването

Динамичният начин на живот се отразява на живота на тампоните. Проблемът се разпознава по шумното тропане. Предлагат се подсилени части на Meyle.

Фарове

При много шофиране по магистрали стъклата на фаровете се матират до степен „ослепяване“. На финала (когато полирането вече не помага) решението е единствено скъпи нови фарове.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
Opel Signum втора ръка: някога возех шефа…

3
юли
2017

Signum e базиран на Vectra и е солиден. Задната му седалка се регулира и има хладилна кутия.

Card image cap
Употребяван автомобил: Honda Accord (CU/CW) от 16 000 лева

3
юни
2016

Като нов нямаше почти никакъв успех на пазара – въпреки множеството си качества. Но си струва да се вгледате по-внимателно в Accord

Card image cap
5 НЕЩА, КОИТО НИ ДРАЗНЯТ в Range Rover Evoque

31
окт.
2017

Ако карате тази кола, няма начин да не сте ги забелязали

Card image cap
Land Cruiser на старо: внимавайте с дизела!

18
окт.
2017

Въпреки че наближават десетата си година, Land Cruiser 120 все още са относително скъпи. Заслужава ли си да инвестираме в тях?

Card image cap
Mercedes R-класа: простор на промоция

19
сеп.
2017

Всъщност това е моделът с най-голяма загуба на стойност: 11 години след представянето на модела R-класата се предлага на цени, по-ниски с до 80%. Износителите отдавна са установили това. И изкупуват наред