Защо Youtuber вкара електрическо Audi в контейнер с 2 тона ориз? (ВИДЕО)

2308
2023

Вероятно сте попадали в неприятната ситуация, при която сте изпуснали мобилния си телефон във ваната. Ужас! Ами сега? Почвате спешно търсене в Google – и там се натъквате на ценен съвет: да поставите устройството в кутия, пълна с ориз, за да отстраните влагата от него. Поне при автора на статията този трик проработи – и не се наложи покупка на нов телефон.

Но защо AUTO BILD занимава читателите си с нещо подобно? Дори електрическите автомобили имат възли, които при определени обстоятелства може да се нуждаят от подсушаване. Именно това решава да изпробва един хоби-майстор.

YouTuber-ът Рич Беноа редовно публикува видеоклипове за електрически автомобили в своя канал Rich Rebuilds. Сега обект на неговия тест става Audi e-tron, което той купува за 56 000 долара. Звучи доста изгодно – все пак в САЩ същият модел излиза 110 000 долара като нов, а въпросният екземпляр е едва на 4200 километра. Единственият недостатък е, че автомобилът е бил наводнен.

Студената вода е причинила различни дефекти във високоволтовата батерия, охладителната система, няколко CAN Gateway-я, асистиращите системи за водача и др. Смяната на увредените компоненти би излязла цяло състояние. Така на Беноа му хрумва щурата идея да вкара новото си електрическо МПС в контейнер с ориз, верен на мотото, че това, което функционира в малък мащаб, трябва да проработи и в голям. За радост на феновете си YouTuber-ът заснема действията си във видео.

Двутонен оризов гараж

За да проработи трикът, фенът на електрическите автомобили наистина дава всичко от себе си и прави огромна кутия за Audi-то. По този начин той иска да бъде сигурен, че оризът ще абсорбира не само влагата от автомобила, но и от околния въздух. Така на почти два тона ориз с изтекъл срок на годност (!) се пада амбициозната задача да върнат скъпия e-tron отново на пътя.

Електромобилът прекарва няколко дни в оризовия си гараж, след което е изкаран. И чудо: Audi-то наистина „пали“ и дори потегля. Въпреки че голям брой от съобщенията за грешка остават активни, сега вече е създадена солидна основа за по-нататъшен ремонт. Все още не е известно дали екипът на Rich Rebuilds е успял да върне автомобила на пътя. Но трикът с ориза изглежда доста добра идея за съживяване на електрически автомобили.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин