Защо BMW избра комплекса „Създатели на българската държава” за премиерата на XM?


8
дек.
2021

BMW Concept XM – първият електрифициран модел с висока производителност от BMW M. Коцептът осигурява поглед към най-мощния автомобил BMW M, произвеждан някога серийно, чието производство ще започне в края на следващата година. Наред с това за първи път марката “M” използва електрификация за едно изключително изживяване при шофиране между почти безшумно плъзгане и типичните за M High-Performance възможности. BMW Concept XM за пръв път представя поглед към новия дизайн на предната част на бъдещия луксозен клас на BMW. Освен това виждаме изключително прогресивна и независима интерпретация на дизайна на моделите BMW X, както и напълно нова форма на лукс и усещане за простор в интериора на автомобила.

Интервюто с Домагой Дукеч, ръководител на BMW Design, и Франк ван Меел, главен изпълнителен директор на BMW M разкрива философията зад този запомнящ се концептуален автомобил, неговия дизайн и технически параметри и предлага възможност да се надникне зад кулисите на неговата разработка и комуникационна платформа. 

Любопитен факт е, че част от видео и фото материалите от глобалната камоания за премиерата на BMW Concept XM са занети в България. Основна част от снимките са направени в комплекса „Създатели на българската държава”, който се намира над гр. Шумен, в края на лятото на 2021 г. Мястото е избрано, тъй като стилистиката на внушителния монумент кореспондира с формите на дизйна на концептуалния автомобил, а наред с това ансамбълът от внушителни фигури, позволява създаването на цялостна естетика от Средновековието, но разчупена и модернизирана, особено чрез свежата и нестандартна цветова интерпретация. Така е постигната търсената съвременна форма на кубизъм. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин