Защо този Nissan Skyline GT-R струва над 600 000 лв.?

1809
2020

Nissan Skyline R34 и Пол Уокър станаха легенди благодарение на филмовата поредица „Бързи и яростни“. Актьорът притежава такъв екземпляр и в частната си колекция – един съвсем специален при това!

Nissan Skyline и Пол Уокър – две икони, които винаги ще спират дъха на почитателите на „Бързи и яростни“. Във втората част на филмовата екшън-поредица Уокър каза Nissan Skyline GT-R R34. Актьорът загина в автомобилна катастрофа преди точно седем години. Легендата обаче продължава да е жива. Приживе Уокър бе страстен почитател на автомобилите и притежаваше голяма автомобилна колекция. Сред автомобилните бижута, които Уокър притежаваше и държеше в огромно хале във Валенсия (Калифорния), имаше и Nissan Skyline GT-R в цвят „Sonic Silver“. Един много специален екземпляр, тъй като става дума за V-Spec от поколение R34. Точно като колата от филма.

Тези модели се срещат много рядко в Щатите, тъй като там вносът официално е разрешен от 2024 г. Изключение: фирма с името „Motor Rex“ е внесла в Щатите преди години 14 броя Nissan Skyline GT-R R34. С един от тях се е сдобил Пол Уокър. И именно този автомобил се счита дълго време за изчезнал.

Агенцията за борба с наркотиците конфискува този Skyline

След няколко години неизвестност, този Skyline се появи отново. Във видео в You Tube някогашният технически консултант на „Бързи и яростни“ Крейг Либерман разказва историята: Уокър е продал след известно време сребристия GT-R V-Spec и си е купил V-Spec II. Хавайският купувач е превърнал R34 в реплика на автомобила от филма, а малко по-късно колата е конфискувана от американската агенция за борба с наркотиците и е продадена на търг от специализиран във вноса на японски коли вносител от Тексас. Според Либерман заради впечатляващата история на модела, стойността на този много специален Nissan Skyline GT-R R34 V-Spec е поне 680 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин