/ Защо този добър стар Mercedes GLC 250 d струва само 48 000 лв.?

Защо този добър стар Mercedes GLC 250 d струва само 48 000 лв.?

Въпреки доброто си оборудване и 200-те дизелови конски сили този  Mercedes GLC струва само 48 000 лв. Има причина, но все пак SUV-ът е доста препоръчителен!

През 2015 г. GKLC замени ръбестия GLK. Дизайнът стана по-симпатичен, но не и скучен, размерите пораснаха, без да взривяват рамките на средния клас. Всичко това осигурява на SUV-а блестящи продажби. Също и като употребяван Benz-ът е изключително търсен, което обяснява високото ниво на цените. С фейслифта от 2019  г. положението е малко по-добро, но като цяло GLC не е евтин. изключение прави този GLC 250 d с година на производство 2016 г.  Той е добре оборудван, с мощен дизелов двигател на борда и струва под 48 000 лв. Добрата цена си има причина: Benz-ът е върнат лизингов автомобил.

GLC е – типично за автомобил от оперативен лизинг – добре оборудван. Има дори и доплащащи се електрически сгъваеми странични огледала. Освен LED-фарове, PDC и големия пакет с асистенти за водача включително темпомат на борда има инфотейнмънт система с навигация. Сред практичните добродетели на GLC е сгъваемият теглич. С максимален обем от 1600 литра товарното пространство е доста просторно . Познатият ни от С-клас кокпит е доста поддържан при този екземпляр. Като единствена липса бихме могли да споменем кожените тапицерии.

Нисък разход на гориво въпреки максималния въртящ момент от 500 Нм

Също така оборудването не включва въздушно окачване – не е болка за умиране, тъй като и със стоманени пружини GLC вози доста комфортно. Предимството на стандартното окачване: поддръжката на този Benz е сравнително изгодна. Можем да кажем същото и за 4-цилиндровия агрегат: то харчи реално около 7 л/100 км. Освен това е мощен, като от работен обем 2,1 литра изтръгва 204 к.с. и 500 Нм. Деветстепенната автоматична трансмисия превключва прецизно, а благодарение на двойното си задвижване този SUV не се страхува да се отбие и извън асфалтирани пътища. 

При данните на автомобила личат предимствата на върнат лизингов автомобил: Benz-ът е от първа ръка, с прилежно попълнена сервизна книжка и в много добро състояние. Пробегът не е малък – 141 136 километра, но автомобилът има гаранция за употребяван автомобил и нов технически преглед.  Като нов този GLC е струвал 120 000 лв., а сегашната му цена от 48 000 лв. е изгодна.  

Вижте предложенията за Mercedes GLC в нашата търсачка: https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=47&mo=21087&price_min=-1&price_max=-1&year_min=2016&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин