Защо поддръжката на автоматичната скоростна кутия е толкова важна?

1710
2022

През 1997 г. автомобилите с автоматична предавателна кутия в Европа са били едва десет процента, докато в САЩ – над деветдесет. Само за няколко години производители и клиенти рязко обърнаха гръб на механичните кутии и вече залагат на системи като CVT или DSG. Днес в Европа делът на автоматичните кутии се оценява на близо три четвърти, с което цената е станала по-приемлива, но грижата за поддръжката на автоматичната трансмисия остава!

Защото смяната на трансмисионното масло никога не е била толкова лесна?
Комплектите за смяна на масло за автоматични скоростни кутии от MEYLE включват всичко за едно компетентно обслужване. MEYLE непрекъснато разширява своето портфолио от комплекти за смяна на масло от 2014 г., с което е един от пионерите! В момента разполага с около 200 лесни и удобни за ремонт пълни комплекта в гамата си за смяна на масло в автоматични скоростни кутии. Комплектите покриват над 11 000 приложения за превозни средства от всички често срещани производители на трансмисии. Те съдържат всички компоненти, необходими за смяната на маслото:
• Филтри
• Гарнитури/уплътнения за масления съд и корпус
• Фиксиращи винтове
• Тапи за източване и/или пълнене
• Трансмисионно масло според версията
В допълнение устройството за пълнене от MEYLE значително улеснява обслужването.

Kомплектите MEYLE се предлагат с различен обем масло
Комплектите на MEYLE съдържат точното количество, необходимо за извършване на прецизен сервизен интервал. Ако трансмисионното масло се сменя редовно, за повечето видове скоростни кутии не е необходи­мо промиване. В случай на трансмисии с голям пробег (от 150 000 км), промиване на трансми­сията не се препоръчва, тъй като може да предизвика повреди. Затова винаги следвайте инструкциите на производителя.

Знаехте ли го? Всяка кола се нуждае от смяна на трансмисионното масло!
„Маслото в автоматична скоростна кутия е достатъчно за целия живот на автомобила!“
Звучи твърде хубаво, за да е истина? Така е.

Маслото в автоматична трансмисия е подложено на подобни натоварвания, като маслото на двигателя и следователно трябва да се сменя редовно в съответствие със спецификациите, определени от производителя на трансмисията. Така ще се предотврати повреда на трансмисията. Моля, обърнете внимание на информацията, предоставена от производителя на автомобила.
Нашият съвет: Използвайте предстоящия сервизен интервал.
Вашите предимства при извършване на смяна на трансмисионно масло:

Ефикасен разход на гориво оптимално превключване ограничено износване
Така смяната на маслото е още по-лесна – устройството за пълнене от MEYLE
• 12,5-литров резервоар с връзка за сгъстен въздух за пневматично или ръчно пълнене.
• Опциятата „свободни ръце“ спестява усилия и гарантира прецизно презареждане.
• Универсална употреба за автоматични и ръчни трансмисии, диференциални скорости, серво управление и други.
• MEYLE номера 999 990 1000 и 999 990 1001.

Комплектите на МEYLE съдържат всичко необходимо за смяната, а в случай на специфики, дори двата варианта на даден компонент. Например DSG кутиите имат две различни капачки за филтъра, които се идентифицират трудно. С комплектите на MEYLE подмяната ще мине бързо и без усложнения.

Искате да научите повече за комплектите за смяна на масло от MEYLE?
Следвайте MEYLE в YouTube за да придобиете ценни екс­пертни познания за видовете, устройството и изискванията към автома­тичните трансмисии, смяната на масло, особеностите на различните автоматични тран­смисии, необходимите специални инструменти, значението на интервалите за поддръжка и много полезни съвети за сервиза.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин