Защо инженерите на Rolls-Royce ходят по къси гащи през януари?


27
апр.
2020

8. Над 25 м кабели са използвани за пренос на аудиоданни във всеки Rolls-Royce. За да се гарантира оптимална защита от смущения, се използват фиброоптични кабели.

9. През 2018 Rolls-Royce добавя „падащи звезди“, които се активират на случаен принцип на тавана, направен като небосклон (т.нар. Starlight Headliner).

10. Направата на ръчно изработените кожени елементи в интериора на Rolls-Royce отнема 17 дни.

11. Най-детайлната бродерия в автомобил Rolls-Royce е изображение на сокол скитник, най-бързата птица в света. Реалистичният като при снимка дизайн е съставен от близо 250 000 шева и реализацията му отнема на дизайнери, занаятчии и инженери над един месец.

12. Rolls-Royce са толкова тихи, че сър Хенри Ройс поръчва в завода да бъдат поставени знаци с надпис „Внимание, тихи автомобили“. В наши дни изискванията за безопасност и опазване здравето на персонала налагат служителите, извършващи маневри с колите, да подават звуков сигнал с клаксона.

13. Специална отоплителна станция затопля всяко купе на Rolls-Royce до точно зададена температура от 25 градуса по Целзий, за да се гарантира, че гуменото уплътнение между самото купе и шибедах ще прилепне перфектно – за да не се чуват никакви шумове от вятъра или други нежелани звуци при движение.

14. Направата на Rolls-Royce изисква 60 чифта ръце и 400 часа труд – и тези показатели могат да се удвоят в зависимост от изискванията на комисията за специални проекти.

15. Rolls-Royce продава автомобили на пет континента. Ако даден клиент в живее в страна без дилърско представителство, специално обучен технически специалист лети до съответната държава, за да сервизира автомобила.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >