Защо инженерите на Rolls-Royce ходят по къси гащи през януари?

2704
2020

AUTO BILD България разкрива тази и още 18 тайни от „Меката на лукса“ – производството на Rolls-Royce

  1. Според сомелиерите оптималната температура за сервиране на т.нар. vintage шампанско е 11 градуса по Целзий, а за „non-vintage” – 6 градуса. Ето защо хладилниците в автомобилите Rolls-Royce работят в два режима именно при тези температури.

2. Механизмът, който с цел защита от кражба прибира емблемата, наречена Spirit of Ecstasy, се състои общо от 24 свързващи елемента и лагери.

3. Дизайнерите на марката, занимаващи се с поръчките по индивидуален проект, работят все по-често по задачи, дадени чрез мобилни приложения за съобщения. Така например един от първите купувачи на SUV-a Cullinan поръчва автомобила изцяло по WhatsApp, като вижда завършения продукт едва при доставката в дома на клиента в САЩ.

Rolls-Royce Cullinan

4. Сензорите в Rolls-Royce са толкова чувствителни, че отчитат, когато водачът или пътникът преместват телесното си тегло от едната страна на другата и извършват съответните адаптации спрямо това.

5. 1300-ватовата аудиосистема с 18 високоговорителя по специална поръчка е настроена толкова прецизно, че интериорните дизайнери трябва да искат разрешение от аудиоинженера, проектирал система преди каквито и да било промени по дизайна.

6. Благодарение на невероятната шумоизолация на Phantom британският рапър Скепта успява да запише песен от задната седалка на автомобила.

7. Над 100 микропроцесора обработват 130 млн. реда програмен код, за да гарантират, че във всеки един момент хората в автомобила ще могат да разчитат на върховите технологии, използвани от Rolls-Royce.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин