Защо водачите на Tesla ще трябва да тестват „пробно” новия автопилот


13
окт.
2021

Tesla стартира новото поколение на спорния си автопилот. Заинтересованите за Full Self-Driving Beta трябва да демонстрират безупречно поведение – причината

Начинаещите шофьори в германия го знаят – те трябва да бъдат безупречни в продължение на 2 години, за да получат окончателната си шофьорска книжка. Не е приятно, но е смислено. Какво е общото между този тест и Tesla? В известна степен имат общо.

От 8-ми октомври 2021 г. за клиентите в Щатите е отключен нов софтуер за автономно движение: Full Self-Driving Beta v10.2 (FSD Beta 10.2). Заинтересованите за новия софтуер обаче трябва първо да се класирани за него. Вместо „бутон за поръчка”, те трябва да натискат „бутон за запитване“ – за да получат възможността след това да бъдат тестпилоти.

В продължение на седмица пътното има поведение ще бъде проверявано от софтуера в автомобила, между другото по критерии като „предвидливост при опасност от сблъсък”, „рязко спиране” , „агресивно завиване” и „принудително деактивиране на автопилота”

Само този, който успее да получи при този „Safety-Score“ 100 от 100 точки, ще бъде един от 1000-та щастливци, тестващи FSD Beta. Това обяви в Twitter шефът на Tesla Илън Мъск.

Автопилотът на Tesla сам може да ви отведе до целта, зададена в навигацията

С FSD Beta автомобилите на Tesla ще могат да се управляват виртуално сами както по магистрала, така и в градски условия и да отведат притежателя си зададената в навигационната система цел. Това ниво на автономно управление също се счита за Level 2, тоест водачът трябва да е винаги зад волана и в готовност да поеме управлението.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин