Зашеметяващ уникат: W126 като Shooting Brake


15
ян.
2019

S-клас комби, при това японски? Звучи странно, но е реалност: екземпляр 500SEL от най-продаваната генерация на върховия Benz излиза на бял свят през 1981 и отива при първия си -собственик в Япония – екстровертна жена скулптор.

Човекът на изкуството иска да направи нещо красиво и нетрадиционно с творението на гениалния дизайнер Бруно Сако. За тази цел дамата се обръща към услугите на местна тунинг компания, пред която разкрива идеите си за интериора и екстериора на колата и с хирургическа прецизност превръща колата в Shooting Brake. На финала доработката се получава много добре – както отвън, така и отвътре и притежателят на Mercedes-a остава доволен. Каросерията с удължено междуосие е решена в невинно „бебешко синьо“, а интериорът – в не толкова невинен червен цвят… На по-късен етап колата е откупена в Германия срещу 32 000 евро и в момента е притежание на колекционер в Берлин.

В интерес на истината, през годините са се раждали много тунинг проекти за W126 комби – като са ползвани задни капаци от W123 и W124. Автомобилът от снимките обаче е единственият S-клас Shooting Brake в света. И между другото, е истински „товарач“ – на покрива има дори релси, на които можете да сложите допълнителен багажник.

Още по темата

Card image cap
Saab със сърце от Viper

30
окт.
2017

Шведски тунери са взели десетцилиндровия двигател от Dodge Viper и са го сложили под капака на Saab 9-3 SportCombi. Сега комбито има 600 к.с.!

Card image cap

В последния брой:

Архив >