Зашеметяващ уникат: W126 като Shooting Brake


15
ян.
2019

S-клас комби, при това японски? Звучи странно, но е реалност: екземпляр 500SEL от най-продаваната генерация на върховия Benz излиза на бял свят през 1981 и отива при първия си -собственик в Япония – екстровертна жена скулптор.

Човекът на изкуството иска да направи нещо красиво и нетрадиционно с творението на гениалния дизайнер Бруно Сако. За тази цел дамата се обръща към услугите на местна тунинг компания, пред която разкрива идеите си за интериора и екстериора на колата и с хирургическа прецизност превръща колата в Shooting Brake. На финала доработката се получава много добре – както отвън, така и отвътре и притежателят на Mercedes-a остава доволен. Каросерията с удължено междуосие е решена в невинно „бебешко синьо“, а интериорът – в не толкова невинен червен цвят… На по-късен етап колата е откупена в Германия срещу 32 000 евро и в момента е притежание на колекционер в Берлин.

В интерес на истината, през годините са се раждали много тунинг проекти за W126 комби – като са ползвани задни капаци от W123 и W124. Автомобилът от снимките обаче е единственият S-клас Shooting Brake в света. И между другото, е истински „товарач“ – на покрива има дори релси, на които можете да сложите допълнителен багажник.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >