Зашеметяващият Mercedes S 63 AMG L с 950 „коня“ и 1400 Нм

1004
2017

На това му се казва мегатунинг: Brabus дава външния кит за Mercedes S 63 AMG L 4Matic, а специалистите по силовите модификации на GAD „разпилват“ мотора до 950 к.с. и осигуряват джанти по индивидуален проект

Когато GAD „пипне“ двигателя на Mercedes S 63 AMG L 4Matic, а Brabus се погрижи за оптичния пакет, феновете на тунинга загубват ума и дума. Две именити фирми са направили нещо общо – като са „изстискали“ максималното от една невероятна лимузина. След съвместния проект се е родил шосеен лайнер от висш клас, който комбинира типичните за Brabus и за GAD отличителни черти и определено хваща погледите. Под капака работи модифициран на пета степен V8 BiTurbo агрегат, който благодарение на спортен въздушен филтър, нов интеркулер и модификации по софтуера на компютрите за двигателя и за трансмисията генерира 950 конски сили и 1400 Нм.

С премахването на електронното ограничение Mercedes S 63 AMG L 4Matic на  GAD успява да достигне значително повече от заводски определените 250 км/ч. Ето защо зад кованите джанти се показват керамични спирачки. Като стана дума за джанти: те са единственото нещо по външния вид на колата, създадено от GAD, и са абсолютен уникат. Останалото – бодикит и карбонови декоративни лайстни, идва от AMG или Brabus. Разбира се, всичко това си има цена – и то стабилна: машината струва 360 000 лева!

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин