Зачестяват ПТП-тата с участие на тротинетки в София

0606
2022

Шефът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев разкрива в интервю пред „Нова телевизия“, че от началото на годината до момента има пет произшествия с тротинетки. „Ние ги санкционираме и ще продължим. Доста млади хора не се съобразяват с правилата за движение. До 14 г. могат да карат тротинетки само по велоалеите, а до 16 г. имат право да се движат по пътното платно, но само в крайна дясна лента”, обясни началникът на „Пътна полиция”.

Припомняме, че наскоро в социалните мрежи беше пуснат клип, на който се вижда как момиче се движи с около 80 км/ч с тротинетка по околовръстното шосе на София.

За съжаление, проблемът с тротинетките далеч не е единственият, свързан с безопасността на движението в София, който става все по-силно застъпен. Тенев посочва, че основна част от катастрофите в София се дължали на неспазване на дистанция. „Превишената скорост, неправилните маневри, неправилното изпреварване – те са доста сериозен аргумент за тежките произшествия”, добавя Тенев. Полицаите не спират да хващат пияни водачи, освен това се увеличавал и броят на шофьорите, употребили наркотични вещества.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин