AUTO BILD България / Затормозен темперамент

Затормозен темперамент

При Skoda Octavia старият мотор 1.2 TSI се замества от 1-литров трицилиндров двигател с мощност 115 к.с. Достатъчна ли е тази мощност за Octavia или не?


7
юни
2016

Skoda залага на Downsizing: при компактната Octavia 1,2-литровият четирицилиндров мотор се замества от трицилиндров агрегат със 115 к.с. AUTO BILD вече тества икономичния модел от Чехия! Първото впечатление: ако сте сами в 1.0 TSI, мощността е предостатъчна. Трицилиндровият мотор работи нежно, реагира равномерно и се развърта с лекота до 6 000 оборота. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема около 10 секунди, Skoda обещава максимална скорост – въпреки че за достигането й трябва да се заредите с много търпение. Средният разход на гориво от 4,5 (4,6 с DSG трансмисия) литра на 100 километра естествено ще бъде проверен от AUTO BILD при първа възможност.

При изкачвания трицилиндровият мотор губи темперамента си

Комбинацията между малък работен обем и голям багажник – това вече е по-интересно. Ако натоварите догоре с напитки багажника с максимална вместимост от 1740 литра, „чехът“ вероятно доста ще се затрудни. За това съдим по затормозеният темперамент при изкачвания. Но и това ще бъде проверено в първия подробен тест. Очаквайте подробности!

Още по темата

Card image cap
Обновеният Mercedes GLA 220 4Matic: eмоция под наклон

13
юни
2017

Индивидуалистът между всъдеходите претърпя нежен фейслифт. Как ли ще продължи оспорваната борба в претоварения сегмент

Card image cap
Директно от ада: Aston Martin DB11 срещу AMG GT R и Bentley Continental

11
юли
2017

Страхотно бързи, много скъпи и благородни: чисто новият Aston Martin DB11 среща AMG GT R и Bentley Continental. Братя по дух, но все пак съвсем различни

Card image cap
100 000 километра с Kia Soul: не просто красива кутийка

15
февр.
2018

Kia Soul е култова кутийка. Но тя крие и много други неща: това е достъпен и пригоден за всекидневието автомобил с високо качество

Card image cap

В последния брой:

Архив >