Затова Nismo има жълти спирачни апарати


24
юли
2019

Фейслифтът на GT-R Nismo е оборудван от инженерите на Nissan с карбоново-керамична спирачна уредба. AUTO BILD ще ви каже, защо спирачните апарати са жълти!

Жълтият цвят не е избран случайно: наскоро модернизираният Nissan GT-R Nismo разполага серийно с карбоново-керамична спирачна уредба. Разработените съвместно с Brembo спирачни апарати (диаметър на дисковете: отпред 410 милиметра / отзад: 390 милиметра) контрират устрема напред на разполагащия с 600 к.с. GT-R с шестбутални спирачни апарати. Отзад спирачните апарати са четирибутални. Защо обаче спирачните апарати са лакирани в жълто? 

Юун Чай, шеф на отдела за разработка на Nissan посочи пред AUTO BILD посочи причината за жълтия цвят: при температури до 1000 градуса Целзий всички останали тествани цветове се оцветяват. Единствено жълтият запазва цвета си при екстремно високи температури.

Още по темата

Card image cap
Новото лого на MINI

13
дек.
2017

Най-новата глава в пъстрата история на логото на MINI ще може да бъде видяна от март 2018 година на предния капак, в задната част, в средата на волана и върху дистанционното управление на всички модели на MINI

Card image cap

В последния брой:

Архив >