/ Затова старите автомобили са по-модерни!

Затова старите автомобили са по-модерни!

Купих си десетгодишен Mercedes. E-клас, поколение W 212. Автомобилът се усеща по-добре и се управлява по-лесно от най-модерните електромобили.  

Съпругата ми го намира за еснафски, аз пък го считам за солиден – в много отношения. Този Daimler има четири стъклоповдигача в шофьорската врата, които мога да управлявам, без да гледам. За сравнение – моят ID.4 има само два, които са с двойни функции и се превключват чрез реагираща на допир повърхност, което по невнимание ми се случва нерядко. Benz-ът има бутони и въртящи се превключватели за силата на звука на аудиосистемата, а не плъзгачи. 

Харесват ми дори и бутоните за станциите на радиото. Навсякъде, където пипна, усещам приятни на допир повърхности – дърво, светли тапицерии на седалките (купих автомобила от пенсионер). За навигацията и без друго използвам смартфона си, стриймването и телефонните обаждания стават посредством Bluetooth.накратко: този Mercedes изобщо не изглежда стар, дори напротив. 

Според мен той е по-интелигентен от много от модерните автомобили с огромните им монитори и реагиращи на допир повърхности. След 10 години е не по-малко модерен от един W 212. Навремето не всичко бе по-добро, но някои неща бяха перфектни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин