Затова новият Mercedes C-клас изглежда много по-спортен

1806
2021

С дизайнерски трикове Mercedes придаде доста спортна външност на новия C-клас. AUTO BILD ще ви запознае с акцентите в новия дизайн на C-клас W206.

При новия С-клас вниманието приковаха две неща. Първо: вече ще има само 4-цилиндрови двигатели. Второ: без стърчаща звезда върху предния капак. Последното едва ли ще обезпокои клиентите – макар и при предшественика да имаше такава общия, почти никой не си я поръчваше. Затова пък почти половината от всички W 205 C-класи бяха с AMG-Line. В новото поколение Mercedes W 206 е с подчертано спортна настройка на външния си вид.

Пропорциите на C-клас са ориентирани към режим „спорт“

Новата динамика си проличава още от пропорциите. Сега C-клас е по-дълъг, по-широк и по-нисък, като формата му е клинообразна. AMG-Line притежава акцент в предницата. Това е постигнато чрез трапецовидна решетка, чиито странични линии се поемат от вентилационните отвори и така автомобилът изглежда по-динамично. Сърдито гледащите, тесни фарове също се грижат за агресивния външен вид на предницата на C-клас. И стърчащата звезда на предния капак нямаше да подхожда на този профил. Тоест динамика вместо класика.

По-компактен външен вид благодарение на „Catwalk-линията“

Клиновидната форма изпъква повече при изглед отстрани. Извивката под края на прозорците, наречена „Catwalk-линия“, се покачва към задницата. Тя не стига съвсем до задните светлини и прави така, сякаш скъсява автомобила. Същото правят и задните светлини, които се простират до страничните части на автомобила и осъществяват по-силна връзка между задница и кола. Агресивният тон от предницата се трансформира и в задницата, която е оформена доста заоблено. По този начин дългият заден надвес на каросерията се скъсява оптически и C-клас изглежда по-къс, отколкото е в действителност. Освен това в сравнение с предшественика сега има по-малко хромирана украса. Тук мотото също е: спорт вместо класика.

Инфотейнмънт като в S-клас

Най-голямата промяна за C-клас е във вътрешното пространство. Също като в S-клас тук има вертикално разположен централен монитор за инфотейнмънт системата MBUX. За първи път в Mercedes той е позициониран под ъгъл от 6 градуса спрямо водача. Това не само улеснява управлението, но и изглежда по-спортно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин