Затова Мъск отбеляза по специален начин този Model Y


12
мар.
2020

Повод за радост при шефа на Tesla Илън Мъск: в Щатите от конвейера слезе милионният автомобил на Tesla – Model Y. Компактният SUV скоро ще се появи и в Европа!

Мъск отпразнува този Model Y! В Twitter шефът на Tesla Илън Мъск обяви с гордост производството на едномилионния автомобил Tesla – червен Model Y. В САЩ компактният SUV на базата на Model 3 е слязъл от конвейера във Фримонт, Калифорния. Скоро в Щатите ще бъдат доставени на клиентите първите автомобили Model Y. Докато обаче бъде произведен първият Model Y в новата гига-фабрика в Бранденбург, Германия, ще мине известно време. Именно там хората от Tesla възнамеряват да произвеждат Model Y – от началото на 2021 г.

Цените на Model Y вече са известни

Въпреки това, в Германия компактният  SUV на Tesla вече също може да се поръчва. Както е обичайно за Tesla, необходимо е да направите авансово плащане от 4000 лв. В най-евтината версия с два мотора цената на модела (пробег: 505 километра) е 117 000 лв. Значително повече струва спортният вариант „Performance“ (пробег: 480 километра) на Model Y: от 131 000 лв. Стандартният вариант с един електромотор на Model Y ще бъде доста по-евтин и ще се появи на пазара през 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >