Затварят оживена автомагистрала заради малко коте


24
апр.
2017

Едва ли са много хората, които искат да видят животно, изпаднало в беда. Е, във всеки случай не смъртоносна. Униформените служители в Абу Даби са толкова загрижени за хуманното отношение към животните, че тази седмица затвориха оживен път с осем ленти, за да спасят коте.

Според Gulf News, от отдел „Гражданска защита“ в емирството на 20 април са получили сигнал за малко черно коте, „заклещено“ по средата на оживената Шейх Зайед. Познат също като Салам стрийт, това е най-масивният 8-лентов път в Обединените арабски емирства, като дори формира основната артерия в редица големи градове. Екип от Гражданска защита е изпратен на мястото и с помощта на офицери от тамошния КАТ са били блокирани четири ленти от натоварения път. След като той бил затворен, котето бързо се освободило, тъй като тежкият трафик бил пренасочен.

Полковник Мохамад Абдул Джалеел Ал Ансари, генерален директор на Гражданска защита в Абу Даби, заяви в прессъобщение, че неговите подчинени „се отнасят сериозно към такива инциденти, като се придържат към хуманитарните принципи за отношение към животните“.

Животните, попаднали случайно сред натоварен трафик и причиняващи хаос, са често срещана гледка напоследък. Преди няколко седмици стадо диви пуйки запуши трафика по магистрала до Бостън. След това се появиха и коне, галопиращи по магистрала до Сокал за учудване на пътуващите, а през 2016 г. бик започна лудо преследване с Тексаската полиция.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин