Заснеха немаскирана версия на новия Focus!

1402
2018

Всъщност Ford пазят в тайна новия Focus, но моделът бе заснет без маскировка по време на фотосесия. В унгарски сайт се появи именно такава снимка. От снимката личи, че новият Focus е доста спортен – възможно е заснетата кола без маскировка да е ST-Line или дори ST-модел. Добре се виждат по-широките калници и спойлера на покрива. Малкият прозорец пред задната колата е отпаднал. Според слуховете премиерата на новия Focus ще бъде през април.

Новият модел е по-нисък и по-широк, със значително пораснало междуосие и по-къс заден надвес на каросерията. Като цяло новият комапктен модел на Ford е ориентиран по по-малката Fiesta. Именно от малкия автомобил са широките фарове, достигащи до калниците. Иначе компактният автомобил на Ford е с типичната за марката муцуна с решетка а ла Aston Martin. От страничната снимка личи възходящата линия на прозорците, която е подобно оформена и при Fiesta.

Задните светлини също приличат на тези на Fiesta. задницата е доминирана от спойлер. Комбито ще бъде със значително по-дълга задница и естествено по-голям товарен отсек. Освен нивата на оборудване Trend, Titanium, ST-Line и ST очакваме и благородното Vignale, както и спортната версия RS с двойно задвижване. Има сериозен напредък по отношение на информационно-развлекателната система. На база на новата платформа C2 в Кьолн са разработили и нова архитектура за електрониката. Освен това C2-матрицата е по-здрава, по-устойчива на удари и още по-гъвкава. Електрическите варианти на модела първоначално няма да се предлагат в Европа.

Ford ще предлага за Focus 4.0 първоначално само един мек хибрид – с  1,0-литров 3-цилиндров двигател със 131 вместо досегашните 125 к.с., както и с 200 вместо 170 Нм максимален въртящ момент. Гамата на мощността на новия Focus ще се простира от 101 к.с. в 1,0-литровия турбомотор до 2,0-литров битурбо агрегат с 367 к.с. и 450 Нм в RS.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин