Засилен интерес към най-мощните модели Alfa Romeo на българския пазар

3105
2024

Едни от най-награждаваните версии на Giulia и Stelvio – Quadrifoglio, се радват на значителен интерес у нас. Отличниците в гамата на Alfa Romeo, които блестят с 2.9 V6 Bi-Turbo бензинов двигател с мощност от 520 к.с., са предпочетени от близо 20% от клиентите на легендарната италианска марка през първите четири месеца на годината, твърдят от SFA AUTOMOTIVE – вносител за България.

Производството на моделите в италианския град Касино върви изключително бързо и през май първият Stelvio Quadrifoglio, който се появява в България след обновяването на модела, вече е в ръцете на щастливия си собственик. Скоро се очаква и следващите клиенти да получат ключовете за своите вълнуващи автомобили. Цената за Stelvio Quadrifoglio е 183 260 лв., а за Giulia Quadrifoglio – 170 380 лв. За още 33 560 лв. клиентът може да добави опционалните карбоново-керамични спирачки Brembo и изпускателна система Akrapovic, които изключително подчертават спортния характер на автомобила.

Quadrifoglio е модификация, която носи на Alfa Romeo поредица от награди и е високо ценена от всички почитатели на класическите бензинови автомобили. Носители на отличия за дизайн и динамика по целия свят, Giulia и Stelvio QV са предпочитан избор на автомобилните ентусиасти, които търсят оптимизиран автомобил както за ежедневна употреба, така и за впечатляващо представяне на писта. Преминаването на Северната отсечка на пистата Нюрбургринг отнема на спортния седан 7 минути и 32 секунди, а на SUV-а – 7 минути и 51 секунди.

Наскоро се появи информация, че Quadrifoglio ще се сбогува с двигателя си с вътрешно горене, но от вносителя уточняват, че това се отнася само за пазарите в Северна Америка. За Европа версиите Quadrifoglio с бензинов двигател ще са налични за Giulia и Stelvio до края на жизнения им цикъл. Освен това легендата за Quadrifoglio ще продължи да живее в следващото поколение на Giulia и Stelvio.

Истински състезателни автомобили в цивилни дрехи, Quadrifoglio моделите получиха специална лимитирана серия Super Sport, от които ще бъдат произведени само 450 автомобила – 275 броя Giulia и 175 броя Stelvio. Тази ограничена серия се появява в чест на първата победа в Mille Miglia. „Най-красивото състезание в света“ е една от перлите в спортната история на Alfa Romeo и чрез Quadrifoglio Super Sport марката отдава почит на модела 6C 1500 Super Sport (Mille Miglia Speciale), спечелил първата от общо 11 победи. Giulia и Stelvio Super Sport блестят с редица карбонови елементи, нов дизайн на полираните спортни джанти, черни спирачни апарати, червен карбон в интериора и черна емблема Quadrifoglio. В допълнение, всеки от тях получава уникален номер, бродиран в подглавниците на предните седалки. Сърцето на Super Sport е отлично балансираният 2,9-литров V6 двигател, който генерира 600 Нм въртящ момент и постига ускорение 0-100 км/ч от 3,9 сек за Giulia и 3,8 сек за Stelvio. И най-хубавата новина за българските автомобилни почитатели е, че Alfa Romeo отдели бройки за родния пазар. Така няколко от лимитираните Quadrifoglio Super Sport ще завладяват българските пътища и сърцата на хората с бензин в кръвта. Производството на ограничената серия ще започне през есента, като се очаква първите доставени автомобили да се появят по пътищата до края на годината.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин