Зарядните станции, „потъващи” в земята


1
авг.
2018

5,8-киловатовата зарядна станция UEone на британската компания Urban Electric е проектирана за разположение до бордюра под тротоара. При активация посредством приложение за смартфон колонката излиза нагоре, подобно на телескопична щанга. Когато човек откачи зарядния кабел, станцията се прибира автоматично. Urban Electric използва зарядния кабел на германската фирма Ubitricity. И тъй като Smart-кабелът разполага с електромер, техниката на UEone е по-комплексна от тази на стандартните станции. Сензори ще се грижат зарядната колонка да се показва или скрива само когато не създава опасност за околните обекти.

UEone е проектирана за гъсто населени жилищни зони – защото големият брой зарядни станции на една улица би могъл да направи ненужни специалните паркоместа за електромобили.

До края на годината в Оксфорд, Великобритания, ще бъдат монтирани експериментално 20 Pop-up зарядни станции. През 2019 Urban Electric планира експанзия и в други английски градове. Технологията трябва да бъде пренесена и в още европейски държави – като Германия (от 2019).

Още по темата

Card image cap
Безплатна слънцезащита

14
юни
2016

Tesla ще изпрати на клиентите на Model X безплатни сенници. Собствениците се оплакват, че защитата от светлина на панорамното стъкло на модела не е достатъчно

Card image cap
Нов топ-дизелов мотор в Amarok

2
май
2016

VW пуска фейслифт на Amarok – пикапътще получи нови двигатели, нова инфотейнмънт система и преработена външност

Card image cap

В последния брой:

Архив >