Започва изграждането на третата фабрика на Nokian – в САЩ


21
сеп.
2017

Nokian Tyres направи първа копка на строежа на третата фабрика на компанията. Новият завод ще бъде първата производствена база на марката в Северна Америка.

Както бе съобщено по-рано, съоръжението ще бъде разположено в Дейтън (окръг Реа), Тенеси, САЩ. Годишният капацитет на фабриката ще бъде 4 милиона гуми с потенциал за разширяване в бъдеще. В обекта ще се помещава и дистрибуторска мрежа с капацитет за съхранение на 600 000 гуми. Същинското изграждане на конструкциите е планирано за началото на 2018 г., а първите гуми ще бъдат произведени през 2020 г.

По време на церемонията компанията отново потвърди амбицията си да удвои продажбите си през следващите пет години в Северна Америка. Тя подчерта също целта на Nokian Tyres да ръководи индустрията на гумите към по-устойчиво производство, както и да гарантира, че компанията е предпочитан работодател на пазара на труда.

Разширяване на продуктовото портфолио и подобрено обслужване на клиентите

Първите гуми ще бъдат произведени в новия завод през 2020 г. Като цяло, централата ще се съсредоточи върху нарастващото търсене на гуми за леки и лекотоварни автомобили в Северна Америка. Общият производствен капацитет от 4 милиона гуми ще бъде използван до 2022 г. и това ще позволи на Nokian Tyres да посрещне нуждите на местния пазар. Обслужването на клиенти ще бъде подобрено чрез по-кратки срокове за доставка и по-голяма гъвкавост. Докато фабриката в Дейтън ще обслужва северноамериканските клиенти по-ефективно, тя ще освободи капацитета и от други заводи, което ще позволи по-доброто обслужване на растящите пазари в световен мащаб.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин