Запознайте се със семейство Х на Opel

Grandland X разширява гамата от SUV-ове на Opel


2
ян.
2017

НЕЩАТА ПРИ OPEL ВЪРВЯТ ДОБРЕ. Награда „Златен волан“ за шефката на концерна майка GM (виж стр. 48), повишаващи се продажби и нови модели безкрай. Само през тази година хората от Рюселсхайм ще представят седем нови автомобила – сред тях три нови SUV-а. След като преди две седмици от Opel оповестиха името на малкия модел с висока позиция на седене, сега АUTO BILD ще ви разкрие плановете и името на големия SUV.

Opel, практичният: багажникът на Grandland X побира над 500 литра – въпреки спортните линии

Grandland X се нарича дългият 4,45 метра SUV. В Рюселсхайм обаче не харесват думата SUV – за екипа около шефа на Opel Карл-Томас Нойман Grandland X е CUV. И ако в момента се питате какво точно е това: CUV е съкращение на Crossover Utility Vehicle – нещо като швейцарско ножче на колела за града. Базата за новия модел на Opel обаче вече се движи по пътищата във Франция – Peugeot 3008. Като втори модел след Crossland X Grandland X също използва платформата на концерна PSA (Peugeot и Citroën).

Opel Crossland X Първи модел върху платформата на Peugeot. Ще се предлага паралелно с притежаващия същите размери Mokka X и вана Meriva. Премиерата му ще бъде през март на автосалона в Женева.

С двуцветния си лак автомобилът на Opel наподобява на Range Rover Evoque. Вътрешното пространство на Opel се различава от това на Peugeot – тук няма миниатюрен волан, изцяло дигитални уреди и нови материали като филцовите тапицерии на вратите на Peugeot. Вместо това Opel предлага пълна свързаност включително и системата OnStar. X не заменя Zafira, както се предполагаше първоначално, а е допълнителен модел в гамата, която през следващите две години ще бъде доста разширена. Още през следващата година Opel Insignia ще се появи като Country Tourer, нещо като SUV light в стила на моделите на Audi Allroad. Освен това от Рюселсхайм отново планират голям Opel. Той ще носи класическото име Monza – и ще бъде SUV. Със задното си задвижване той ще се конкурира с Audi, BMW и Mercedes. Отдавна не е било така. Или нека го кажем иначе: нещата вървят добре!

Opel Insignia Country Tourer Идва SUV light! Audi вече го направи с моделите Allroad, а Opel ще го последва догодина с второто
поколение на комбито на Insignia.

Извод

SUV са бестселър към момента – вероятно тази тенденция ще се запази и през следващите години. Opel е наясно с това и ще пусне няколко нови модела – от малък автомобил до голям SUV, който няма да отстъпва по нищо на премиум марките.

Opel Monza X Рюселсхайм отново ще има флагман! Дългият 4,80 метра SUV с гени на Buick ще се появи след две години.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >