Задвижване отпред – повече място отзад!

2104
2017

BMW преминава на предно задвижване при следващата Серия 1 и спира предлагането на 6-цилиндрови мотори за модела. От този факт ще се възползва най-вече вътрешното пространство, което ще стане доста по-просторно

 

Тази Серия 1 седан на BMW, показана в Китай вече е с предно задвижване! Междуосието на модела е 2,67 метра – точно колкото на новото X1, което също ползва платформата UKL. Отпред мястото в седана на Серия 1 е добро, но позицията на седене е малко висока. Отзад отворите на вратите са по-големи, през които се качвате удобно на задната седалка. Оползотворяването на пространството на новата платформа е добро: дори пасажери с височина от 1,95 метра могат да седят сравнително удобно. Това, което липсва на китайския седан на BMW Серия 1 е пространство за главите отзад.От една страна това се дължи на скосения покрив – хечбек вариантът от 2019 ще предлага повече място в това отношение. Същото важи и за багажното отделение, което се възползва от преместването на задвижването отпред. Китайският седан на Серия 1 показва – когато задвижването отиде наред, отзад има повече място!

От BMW ще оборудват Серия с повече мощност: 2,0-литровият бензинов агрегат е с увеличена с 40 к.с. мощност – сега са мобилизирани 272 к.с. Битурбо моторът M-Performance ще разполага с 340 к.с., а най-горещата версия S48 ще притежава впечатляващите 408 к.с. 2,0-литровият дизелов двигател ще бъде с 240 к.с., но важна роля ще играе и компактният и лек 3-цилиндров 1,5-литров мотор.

В бъдеще се очаква появата на шестото поколение на iDrive, както и на новата инфотейнмънт система.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин