Загадъчна находка на Ferrari-та в Тексас


3
юни
2019

На една поляна в Тексас били открити дузина Ferrari-та от 80-те и 90-те години. Каква е причината за тази морга на Ferrari-та!

Почитателите на старите модели Ferrari трябва да останат силни при вида на тези снимки: на една поляна в Тексас (САЩ) през тази пролет са открити една дузина класики на Ferrari, обрасли с трева и храсталаци. Две от италианските спортни бижута били покрити с брезент, а другите били оставени непокрити и върху тях имало много листа от дърветата. при някои от автомобилите каросерията и вътрешното пространство вече имали сериозни повреди, а на едно Ferrari 400i му липсвало предното стъкло. Общо на тази импровизирана автомобилна морга имало единадесет Ferrari-та,  като девет от тях се виждат на снимките: освен 400i има една Testarossa, едно 308 Quattrovalvole, един Mondial, две 328 и три броя Ferrari 348. Впечатляваща колекция от йънгтаймери и олдтаймери. Как обаче тези луксозни возила са се озовали там? Защо единадесет автомобила Ferrari са оставени да се разлагат на тази поляна?

Историята е тъжна и заради близките на притежателя, имена не се споменават. Тези Ferrari-та са били собственост на успешен адвокат, който имал страст към марката. През 80-те и 90-те години той си купил тези модели на Ferrari – общо 13. През 2011 г. мъжът се разболял тежко и оставил автомобилите си в хале, където да са на сигурно място. Здравословното състояние на адвоката се влошило и той закъснявал с плащането на наема. И така собственикът на халето решил да паркира всички спортни автомобили отвън на поляната. Малко по-късно притежателят на Ferrari-та починал, а колите останали така навън, изложени на атмосферните условия в продължение на почти десетилетие. Междувременно два от автомобилите изчезнали – останали са 11 Ferrari-та, две от тях без документи. Сега близките на притежателя са се обърнали към експерт на тема Ferrari, който предложил спортните коли на определени сервизи. Не е известно, дали всички тези автомобили ще бъдат приведени в състояние за движение, з ада могат да бъдат продадени.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин