Загадка с изгоряла Tesla върху замръзнало езеро

0103
2019

В интернет се разпространява снимка на изгорял автомобил Tesla Model X върху замръзнало езеро във Върмонт (САЩ). Как е попаднала там тази Tesla?

Тази снимка e доста озадачаваща: изгорелите остатъци на Tesla Model X лежат върху замръзналото езеро Чамплейн в американския щат Върмонт. Как се е стигнало дотам? Защо електромобилът е изгорял? В онлайн-форума „Teslamotorsclub“ местен жител описва находката на остатъците на Tesla. Вечерта на 24-ти февруари потребителят „GreenMtmM3“ забелязал силно горящата Tesla върху езерото. Извикал пожарната, но когато тя дошла, било прекалено късно. Колата била изгоряла почти напълно, а от водача и пътниците нямало и следа. Два дни по-късно медиите в цял свят съобщиха за загадъчната Tesla върху заледеното езеро.

До този момент не е ясно, чия собственост е автомобилът. Кражбата е изключена – нито един притежател на Model-X не е съобщил, че автомобилът му е изчезнал. Мистериозна е и причината за пожара. Възможно е пожарът да е предизвикан от технически проблеми. Неотдавна във Флорида един водач на Tesla Model S загина, тъй като след катастрофа автомобилът му избухнал в пламъци. Също така съществува вероятност автомобилът да е умишлено запален – затова е закаран там и впоследствие запален. Последен въпрос: как е възможно Model X да изгори до джантите, без да разтопи леда и автомобилът да потъне в езерото. Разследването продължава.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин