Загадка с изгоряла Tesla върху замръзнало езеро


1
мар.
2019

В интернет се разпространява снимка на изгорял автомобил Tesla Model X върху замръзнало езеро във Върмонт (САЩ). Как е попаднала там тази Tesla?

Тази снимка e доста озадачаваща: изгорелите остатъци на Tesla Model X лежат върху замръзналото езеро Чамплейн в американския щат Върмонт. Как се е стигнало дотам? Защо електромобилът е изгорял? В онлайн-форума „Teslamotorsclub“ местен жител описва находката на остатъците на Tesla. Вечерта на 24-ти февруари потребителят „GreenMtmM3“ забелязал силно горящата Tesla върху езерото. Извикал пожарната, но когато тя дошла, било прекалено късно. Колата била изгоряла почти напълно, а от водача и пътниците нямало и следа. Два дни по-късно медиите в цял свят съобщиха за загадъчната Tesla върху заледеното езеро.

До този момент не е ясно, чия собственост е автомобилът. Кражбата е изключена – нито един притежател на Model-X не е съобщил, че автомобилът му е изчезнал. Мистериозна е и причината за пожара. Възможно е пожарът да е предизвикан от технически проблеми. Неотдавна във Флорида един водач на Tesla Model S загина, тъй като след катастрофа автомобилът му избухнал в пламъци. Също така съществува вероятност автомобилът да е умишлено запален – затова е закаран там и впоследствие запален. Последен въпрос: как е възможно Model X да изгори до джантите, без да разтопи леда и автомобилът да потъне в езерото. Разследването продължава.

Още по темата

Card image cap
Нови фотографии на Tesla Model 3

29
юни
2016

Tesla Model 3 ще се продава за 35 000 долара - но се оказа, че зареждането на Supercharger-ите не било включено в тази сума. Сега се появиха нови снимки на електромобила

Card image cap
44 „бегачки“ на състезанието в Стара Загора

16
сеп.
2016

Evo-тата на Маршавелов, Камбуров и Дунев се очакват от публиката с голямо нетърпение

Card image cap
Новите фарове на Mercedes „рисуват“ пешеходни пътеки

6
дек.
2016

Системата Digital Light на компанията от Щутгарт ще позволява проектиране на знаците върху пътното платно

Card image cap
Ето го новия SUV на Hyundai

30
май
2017

Hyundai разширява своето SUV-семейство с Kona. Тук ще откриете най-важната информация за модела и първата официална снимка от производителя – без маскировка

Card image cap
Toyota Prius IV грабна приза „Зелен Автомобил на Годината“ за 2016

4
авг.
2016

Auto Express връчи наградата за най-екологичен автомобил на годината на четвъртото поколение Prius

Card image cap

В последния брой:

Архив >