Завръщането на Кубица

2203
2016

Роберт Кубица (31) беше изгряваща звезда във Формула 1, спечели Голямата награда с BMW-Sauber през 2008 г., но след тежка катастрофа на рали през февруари 2011 г. надеждите му за развитие в най-престижните серии се срутиха. От инцидента ръката на поляка вече не е напълно подвижна. С нея той можеше да се състезава във WRC, но не и да кара на пистата – до миналия уикенд.

Кубица зад волана на Mercedes SLS AMG GT3

Кубица зад волана на Mercedes SLS AMG GT3

При 12-часовото състезание на Муджело Кубица отпразнува своето завръщане на затворените маршрути. 44-ото място в крайното класиране може да не звучи престижно, но в действителност полякът даде много добри времена, докато беше на асфалта. В квалификацията Роберт успя да извоюва за своя Mercedes SLS AMG GT3 с 500 к.с. третата позиция на старта. При катастрофа още в първия тур обаче окачването на неговата машина беше сериозно увредено и механиците се трудиха по него, докато останалите участници успяха да „завъртят“ 35 обиколки.

Накрая Кубица и съотборниците му Куирин Мюлер, Мартин Прокоп, Том Онслов-Кол и Пол Уайт се пребориха за 44-ата позиция от общо 64 стартирали коли. Победители бяха хората от тима V8 Racing с Renault RS01 FGT3, управлявано от бившия тестов пилот във Формула 1 Ники Пасторели, Макс Браамс, Люк Браамс и Мигел Рамос.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин