Заводски тунинг за VW T6.1 като Sportline в Англия


22
мар.
2021

VW T6.1 се предлага като Sportline със заводски тунинг заедно със смъкване на каросерията и окачването – за съжаление само във Великобритания. AUTO BILD ще ви даде информация!

Във Великобритания VW T6.1  се предлага със сериен тунинг като специален модел „Sportline“. В това ниво на оборудване микробусът получава бодикит с нова, по-агресивна броня, червени ивици по радиаторната решетка, допълнителни елементи за праговете и спойлер на покрива. Естествено не липсва и смъкването на окачването и каросерията: VW T6.1 Sportline е по-близо с 3 милиметра до асфалта. Джантите са черни и с размер 18 цола. засега не са публикувани снимки от интериора, но  VW обещава тапицерии от кожа и лога Sportline. Допълнително ще се предлага и Sportline Black Edition с матово-черни лайстни на праговете, окачване с регулиращи се пружини Eibach и 90-процентово затъмнение на стъклата.

Вариантът Sportline е базиран на най-високото ниво на оборудване „Highline“. Предлагат се екстри като подгряване на предните седалки, дигитален кокпит и – при Black Edition – централния дисплей с диагонал 9,2 инча. за сигурността се грижат LED-фарове с асистент за дългите светлини, парктроник отпред  и отзад, камера за заден ход и адаптивен темпомат. Серийното оборудване включва и алармена система с наблюдение на вътрешното пространство. Единствената моторизация за T6.1 Sportline е 2-литровият дизелов агрегат с 204 к.с., а трансмисията е 7-степенна автоматична с два съединителя.

Цени и пазарен старт на VW T6.1 Sportline

Нивото на оборудване Sportline се предлага за моделите с късо и дълго междуосие, както за пътническия, така и лекотоварния вариант. Цените стартират от около 100 500 лв. за лекотоварната версия с късо междуосие. Първите модели в Обединеното Кралство ще бъдат доставени през юли 2021 г. За съжаление T6.1 Sportline няма да достигне до останалата част на Европа.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин