Заводски тунинг за Copen


20
окт.
2019

По-добра управляемост и по-спортно представяне за култовия кейкар Daihatsu Copen. AUTO BILD ще ви даде информация за Toyota Copen GR Sport.

Спортното подразделение на Toyota Gazoo Racing (GR) се е заело с необичаен проект. Японците са тунинговали кейкар-а Copen на дъщерната фирма на Toyota Daihatsu с различни ъпдейти на каросерията и стайлинга. Модификациите имат за цел да подобрят най-вече управляемостта на мъника (3,40 метра дължина, 1,48 метра широчина, 1,28 метра височина).

По-здрава каросерия, променено окачване

Каросерията е заздравена посредством допълнителни елементи, а новонастроените пружини и специалните амортисьори придават на Copen GR Sport едновременно увереност и по-добро сцепление. За повече динамика е оптимизирано и електрическото сервоуправление. Срещу доплащане се предлагат и специални брони, странични прагове или заден спойлер. За спортната визия допринасят по-агресивната предна броня, радиаторната решетка с дизайн GR и новите спортни джанти BBS. Във вътрешното пространство стандартните седалки са заменени от спортни Recaro, а скоростомерът и оборотомерът са с преработен, спортен дизайн. Отново на бодра е и легендарния Momo-волан.

Двигател, пазарен старт и цена

По отношение на мотора въпреки заводския тунинг нещата остават без промяна – за задвижването отговаря миниатюрният 0,66-литров 3-цилиндров мотор с 64 к.с. Toyota Copen GR Sport ще се продава от ноември 2019 г. само в Япония. Цената му е около 40 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Над 400 к.с. за E 43 AMG

11
мар.
2016

В лицето на Е 43 Mercedes-AMG в Ню Йорк ще бъде представена първата Perfomance-версия на новия Е-клас. Топмодификацията ще има по-висока мощност от Е 43

Card image cap
Tesla отвън, BMW отвътре

8
дек.
2015

Евтин, непрактичен, неудобен: интериорът на Tesla Model S изобщо не допада на руснак – и той решава да го промени с детайли от вътрешността на BMW Серия 7

Card image cap

В последния брой:

Архив >