Новини » Завиващи задни колела за пикапа на Tesla

Завиващи задни колела за пикапа на Tesla

1307
2021

Посредством Twitter шефът на Tesla Илън Мъск оповести, че електрическият пикап на марката ще разполага със завиваща задна ос. Рейката отзад ще осигурява по-малък диаметър на завой и по-лесно маневриране, както и по-добро поведение при шофиране по завои. В същия Tweet Мъск потвърди, че серийният модел действително ще бъде максимално ориентиран към традиционен пикап. За това свидетелства и патент на Tesla за товарен отсек със слънчеви панели – точно като концепцията. При това те не са неподвижни, а могат да се навиват на руло като щора. Така автомобилът ще може да бъде зареждан допълнително, докато се движи или докато е паркиран.

През ноември хората от Калифорния представиха новия си електрически пикап с необичаен дизайн – без нито една заоблена част, дори и при калниците на дългия 5,86 метра, широк 2,03 метра и висок 1,90 метра електромобил са ръбести. Товарната повърхност с дължина от 1,98 метра побира до 2830 литра, а общо могат да бъдат натоварени 1587 килограма. С до 40,6 сантиметра клиренс и ъгъл на атака от 35 градуса електрическият пикап няма да има проблеми и извън пътя.  Серийното оборудване включва въздушно окачване.

Cybertruck ще се предлага в четири варианта – в зависимост от броя на електродвигателите. Базовият с цена от 39 000 долара (72 000 лв.) ще бъде с един-единствен електромотор и с едно зареждане на батерията ще има пробег от 402 километра. Вариантът с два електромотора ще може да измине 482 километра, а цената му още не е известна. Вариантът с три електромотора ще струва около 126 000 лв., ще бъде брониран (хм, да кажем…) и ще взима спринта от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди. Максималната му скорост ще е 209 км/ч, като от Tesla посочват, че ще може да тегли до 6350 кг, а пробегът му ще е до 800 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин