/ Забраниха една от най-големите срещи на олдтаймери в Германия заради „Зелените“

Забраниха една от най-големите срещи на олдтаймери в Германия заради „Зелените“

Една от най-големите срещи за почитателите на класически автомобили в Рюселсхайм беше отменена. Голямото събитие трябваше да бъде проведено тази неделя. Но административният съд в Дармщат забрани това – и с решението си разгневи феновете на олтдаймери. Общо 3000 автомобила и огромен брой посетители се очакваха в парка Верна в защитената местност Майнвийзен.

Според информация на „Bild“ до отмяната се стигнало след подаден иск от Службата за защита на околната среда, подчинена на политика от партията на „Зелените“ Бригите Линдшайд, районен президент в Дармщат. Официално срещата била отменена, тъй като градът не можел да предостави нова концепция за сигурност, изискана от екологичните експерти. Федерацията за опазване на околната среда и природата в Германия също е подала иск в съда. Съгласно него ливадите в защитената зона Маунен не трябвало да се използва за срещата на класически автомобили.

Град Рюселсхайм приема, че не било необходимо одобрение от по-висшия природозащитен орган. Според федералния говорител Херберт Дебюс ливадите на Майнауен не трябвало да бъдат подложени на увреждане от срещата на ретро автомобилите. Шефът на Opel Classic Хайнц Цетъл е изумен, че събитието, обявено в толкова много списания, сега се отменя. Срещата винаги е била много посещавана – и на нея идват гости дори от чужбина.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин