AUTO BILD България / Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi / Page 3

Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi

Индивидуалността не трябва да струва скъпо. Дори напротив, тези три комбита ни привличат с много ниските си цени. Но дали рискът може да бъде пресметнат?


10
май
2017

SAAB 9-3 SportCombi 1.9 TID: НАЙ-ГОТИНАТА РОЖБА НА GM

Звучи като лудост, но именно Saab, марката, която не съществува от 2012 година, е най-търсената в това трио. Причината може би се крие в това, че представеният през 2002 година 9-3 (проверете цените на модела в нашата онлайн борса), който от 2005 година се продаваше и като SportCombi, има непреходна и индивидуална визия. Цените се поддържат високи и от феновете на Saab, които след смъртта на марката приеха мразените преди това късни модели. В сравнение с първия 9-3, който беше модифициран 900 и шокираше с немарливата си изработка, второто поколение бе сглобявано много по-старателно. Но въпреки това и то има някои проблеми.

При ранните модели се чупят пружините на предната ос, кормилните накрайници се износват бързо. Ако се чува тропане, причината може да са износени лагери на пружинните стойки и биалетките. Електрониката също създава проблеми. При дизеловите двигатели не са рядкост задръстените със сажди клапани на рециркулацията на отработените газове. Като цяло моделите след големия фейслифт през 2007 година са по-добри. Те се различават по оформената по нов начин предна част и по-висококачественото арматурно табло.
Но и в двата случая двигателят се стартира с ключа на средната конзола, широките кожени седалки и еластичният двигател компенсират леко трополещото окачване. Разбираме защо раздялата е толкова тежка за феновете.

Извод
Хубаво е да сте имали възможност да се порадвате на тези екзотики. А сега може би е и последният ви шанс, Lybra и X-Type скоро ще изчезнат от пазара. 9-3 си има своите верни почитатели. И въпреки недостатъците си и трите автомобила имат индивидуален характер. Едно качество, което днес вече е рядкост.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин