AUTO BILD България / Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi / Page 2

Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi

Индивидуалността не трябва да струва скъпо. Дори напротив, тези три комбита ни привличат с много ниските си цени. Но дали рискът може да бъде пресметнат?


10
май
2017

JAGUAR X-Type Estate 2.0 D: MONDEO С КЛУБНА АТМОСФЕРА

Все някой трябва да постави началото. При Jaguar това бе X-Type (проверете цените на модела в нашата онлайн борса), който през 2001 година наруши всички табута: техника на Mondeo, предно задвижване, 4-цилиндрови дизелови двигатели, комби… „Нима е възможно повече?“, този въпрос си задаваха тогава не само верните почитатели на марката.
Особено след студен старт 2-литровият дизелов двигател на Ford не демонстрира добрите стари маниери, чука силно и се тресе. Няма спор, изисканите конкуренти от Audi, BMW и Mercedes се справят значително по-добре. Защитата срещу корозия също не е на добро ниво. При това автомобилът на снимките, който чака своя купувач в автокъща Klik & Wegner в Боотщед, не е сред най-лошите. След като вече се движи, грубата работа на двигателя се компенсира от мощната тяга и ниския разход на гориво. Благодарение на ангренажната верига отпада смяната на ремъка и като изключим отделни случаи на повреди на турбокомпресорите, за дизеловия двигател не може да се каже нищо лошо. Тъй като се предлага само с механична скоростна кутия, не е засегнат от дефектни автоматични трансмисии като бензиновите версии. Препоръчителен заради серийния си филтър за твърди частици е въведеният през 2007 година 2,2-литров дизел със 145 к.с.
Като типичен „англичанин“ X-Type има проблеми с електрониката. Отказващи арматурни табла или люкове на покрива, съобщения за грешки без причина – винаги има някакъв проблем, като често помага ъпдейт или рестартиране.
Днес дизеловите комбита на Jaguar отдавна са нещо нормално. А с цените си от 3000 лева X-Type е може би най-изгодната възможност да шофирате Jaguar.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >