AUTO BILD България / Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi

Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi

Индивидуалността не трябва да струва скъпо. Дори напротив, тези три комбита ни привличат с много ниските си цени. Но дали рискът може да бъде пресметнат?


10
май
2017

LY… КАКВО? Дори и в редакцията на AUTO BILD не всички си спомнят за Lancia Lybra. Jaguar X-Type и Saab 9-3 също ще бъдат забравени скоро. А само преди 10-15 години трите модела бяха индивидуалистите в средния клас. Днес тези конкуренти на BMW Серия 3, Audi A4 и Mercedes C-клас почти са изчезнали от пътищата. А последните екземпляри се предлагат на много изгодни цени.
Кръгли фарове с хромирани пръстени като при Lybra или огромни дървени панели в интериора на X-Type: ретро дизайнът старее бързо и днес изглежда доста остарял. По-скромният 9-3 с внушителната форма на покрива си изглежда по-непреходен и актуален. Това се вижда и от актуалните цени. Най-евтините Lancia и Jaguar може да струват и под 2000 лева, но цените на „шведа“ рядко са под 5000 лева. Така или иначе: индивидуализмът на пътя едва ли може да бъде намерен за по-малко пари.

LANCIA LYBRA SW 1.9 JTD: ЛАЙФСТАЙЛ FIAT

Дърво, хром, Alcantara – през 1999 година Lybra (проверете цените на модела в нашата онлайн борса) трябваше да възроди великия дух на марката. Но винаги, когато се промъкваше малко емоция, счетоводителите от концерна майка Fiat я потискаха. Хлабави пластмаси, обикновена имитация на алуминий или грубоват звук на двигателя: при шофиране „братчето“ на Alfa 156 изостава. Поради първата му регистрация отпреди 14 години естествено липсва филтър за твърди частици. Моделът има леки проблеми с електрониката и управляващите блокове. Но като цяло италианският екземпляр не е никак лош: ръждата не е проблем, турбодизеловите двигатели спокойно издържат 300 000 километра и дори много повече. За под 4000 лева това е идеалният спътник за следващото ви пътуване до Италия.

Още по темата

Card image cap
Топ 20 на най-продаваните употребявани автомобили

6
февр.
2018

AUTO BILD ще ви разкрие проблемните зони на тези модели

Card image cap
Автомобили за млади шофьори под 10 000 лева

26
мар.
2018

След като вземете изпита за водачи, трябва да си купите и първия автомобил. Ще ви предложим седем бестселъра

Card image cap

В последния брой:

Архив >