AUTO BILD България / Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi

Забравените модни комбита: Lancia Lybra SW, Jaguar X-Type Estate и Saab 9-3 SportCombi

Индивидуалността не трябва да струва скъпо. Дори напротив, тези три комбита ни привличат с много ниските си цени. Но дали рискът може да бъде пресметнат?


10
май
2017

LY… КАКВО? Дори и в редакцията на AUTO BILD не всички си спомнят за Lancia Lybra. Jaguar X-Type и Saab 9-3 също ще бъдат забравени скоро. А само преди 10-15 години трите модела бяха индивидуалистите в средния клас. Днес тези конкуренти на BMW Серия 3, Audi A4 и Mercedes C-клас почти са изчезнали от пътищата. А последните екземпляри се предлагат на много изгодни цени.
Кръгли фарове с хромирани пръстени като при Lybra или огромни дървени панели в интериора на X-Type: ретро дизайнът старее бързо и днес изглежда доста остарял. По-скромният 9-3 с внушителната форма на покрива си изглежда по-непреходен и актуален. Това се вижда и от актуалните цени. Най-евтините Lancia и Jaguar може да струват и под 2000 лева, но цените на „шведа“ рядко са под 5000 лева. Така или иначе: индивидуализмът на пътя едва ли може да бъде намерен за по-малко пари.

LANCIA LYBRA SW 1.9 JTD: ЛАЙФСТАЙЛ FIAT

Дърво, хром, Alcantara – през 1999 година Lybra (проверете цените на модела в нашата онлайн борса) трябваше да възроди великия дух на марката. Но винаги, когато се промъкваше малко емоция, счетоводителите от концерна майка Fiat я потискаха. Хлабави пластмаси, обикновена имитация на алуминий или грубоват звук на двигателя: при шофиране „братчето“ на Alfa 156 изостава. Поради първата му регистрация отпреди 14 години естествено липсва филтър за твърди частици. Моделът има леки проблеми с електрониката и управляващите блокове. Но като цяло италианският екземпляр не е никак лош: ръждата не е проблем, турбодизеловите двигатели спокойно издържат 300 000 километра и дори много повече. За под 4000 лева това е идеалният спътник за следващото ви пътуване до Италия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин