Животоспасяващ Land Rover Discovery за Червения кръст

0410
2018

Уникален животоспасяващ Land Rover Discovery „постъпи на активна служба“ в автопарка за спешни случаи на Червения кръст.

Автомобилът ще осигурява жизненоважен поглед от високо чрез специализиран дрон, както и наземна помощ, за да може да достигне до всяка една точка в качеството си на мобилен команден център към екипите на австрийския Червен кръст за справяне при бедствия.

Автомобилът, разработен от оригиналния концептуален Project Hero, е продукт на 18-месечното сътрудничество между Land Rover Special Vehicle Operations и австрийския Червен кръст.

Специалният Discovery притежава най-модерно комуникационно оборудване, в което важна роля играе изключителиян осемроторен дрон. Термовизионната камера на дрона е с дълъг обхват и с възможност да засече човек от 440 м, както и да идентифицира автомобил от почти 1 км.

Операторът може да проследява обекти, намерени с помощта на дрона, като просто докосне опцията върху плъзгащите се сензорни екрани с видео връзката на основния компютър, и да получи точни координати, което може да се окаже критично важно при  спасителни акции.

Discovery ще функционира като мобилен център за спешни случаи, от който експертите на Червения кръст ще насочват спасителните операции. Специалните характеристики включват четири радио антени, 360-градусово осветление и уникално интегрирано товарно пространство от карбонови влакна в ролята на команден център, което позволява на служителите на Червения кръст да координират действията при спешни случаи веднага щом пристигнат на мястото на бедствието през деня или през нощта.

Базиран на 3-литров двигател TD6 с мощност 258 к.с., Land Rover Discovery позволява на спасителните екипи бързо да достигат отдалечени зони на бедствия при всякакви условия и предоставя незабавно обновяване на информацията, за да се подобри времето за реакция и да се координира планирането при спешните операции.

Близките връзки на Land Rover с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC) започват с дарението на автомобил, който да бъде използван като мобилен диспенсър в пустините на Дубай през 1954 г. Оттогава от Land Rover са дарили повече от 120 автомобила на IFRC, помагайки на организацията да подобри живота на уязвимите общности по цял свят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин