Управление с жестове за обновения Golf

Компанията от Волфсбург направи фейслифт на Golf VII хечбек с две и четири врати, както и на Golf GTI, Golf GTE и Golf Variant

1011
2016

Подложеният на фейслифт Golf VII ще бъде първият компактен модел с жестово управление – до този момент тази иновация беше запазена само за BMW Серия 5 и Серия 7. От „батко“ си Passat Golf получава две важни асистиращи системи – за движение в задръствания и за автоматично спиране. Изцяло нов в списъка със задвижващи агрегати e 1,5-литровият бензинов мотор със система за изключване на цилиндрите. Цените ще останат без промяна.

Отвън основните промени са новият светлинен подпис и хромираната лайстна, преминаваща през радиаторната решетка. Отворите за охлаждане в долната част на бронята също са преработени. Full LED фаровете идват на мястото на ксеноновите – и ще бъдат серийни за по-високите линии на оборудване. VW подлага на обновяване всички версии на модела накуп – а не „на час по лъжичка“.

Най-съществените изменения са в кокпита: нови инфотейнмънт системи, по-големи дисплеи и, както вече споменахме – жестово управление. Сега за потребителите ще бъде по-лесно и по-удобно да контролират функциите в кокпита.

vw-golf-7-facelift-interieur08

Базовият двигател остава 1,2-литровият турбобензинов с 85 к.с. Новият представител в гамата с мотори е 1.5 TSI Evo, 4-цилиндров агрегат със 150 „коня“, гъвкава система за изключване на цилиндрите и директно впръскване тип Common-Rail. От 1500 об/мин агрегатът предоставя максималния си въртящ момент от 250 Нм. По цикъла NEFZ машината се задоволява средно с 4,9 л на 100 км. След фейслифта версията GTI ще получи 10 „коня“ отгоре. Освен това VW пуска нова 7-степенна DSG-трансмисия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин