Жената, обиколила 25 страни с мотоциклет: мечтая за отворени граници!

0904
2020

Млада, красива и авантюристична. Това е Хана Йохансон – шведката, обиколила 25 страни за две години със своя Bonneville – от Африка до Лапландия, през Европа и Япония. Тя споделя, че много харесва Япония и Южна Африка, но България е любимото ѝ „дете“.

„Беше много силно преживяване да покажа на човека, който някога ме е учил да карам – майка ми, как моторът се превърна в начин на живот и в постижения за ме“.

„Първият мотор, в който се влюбих, беше Тriumph“, споделя авантюристката.

Хана, разкажи ни за някои от най-запомнящите се моменти по пътя?

– Те са супер много – колкото са и хората, които съм срещала. Имам една специална история, свързана с България. Когато минавах през страната ви, създадoх страхотни приятелства в София и ми беше трудно да се разделя с тях. Когато пристигнах в Прищина, случайно получих телефонно обаждане от едно от момчетата, които срещнах в София, и той ми каза, че имат билет за The Rolling Stones в Барселона за една седмица, ако искам да се присъединя! Разбира се, че исках! Продължих пътуването си през Косово и Македония, след което намерих хотел в близост до летището на Тирана, който може да се грижи за мотора и багажа ми, докато отлетях за Барселона за две нощи. Ако някой ми беше казал преди пътуването: „Хана, след няколко седмици ще оставиш мотора си в Албания, ще летиш до Барселона и ще видиш Тhe Rolling Stones с куп български мотористи, които срещна само преди седмица“, бих се изсмяла. Но това се случи и това беше един от най-добрите ми моменти по време на това пътуване!

Коя е най-голямата опасност, през която си минавала?

– Докато изпреварвах камион в Украйна, лявото задно колело на камиона изведнъж избухна точно пред мен. Навсякъде имаше дим, гумата прелетя над главата ми и шофьорът за известно време загуби контрол над превозното средство. За щастие, той беше опитен и постави ситуацията под контрол, а аз просто направих така, както ми бяха казвали по време на шофьорските ми курсове. Така че и двамата бяхме добре.

Трудно ли беше решението да се откажеш от добрата си работа в онлайн магазин и да се впуснеш в това изключително приключение? Какво те вдъхнови най-много?

-Първата стъпка винаги е най-трудното нещо за преодоляване, но когато това е направено, усещаш, че целият ти гръден кош е изпълнен със слънце! Прочетох някъде цитат, който ми остана в съзнанието: „Никой никога не е казвал на смъртното си легло – Искаше ми се да прекарам повече време в офиса“. Слушам и възрастните хора, които винаги ми казват да живея и да се наслаждавам на живота, докато все още съм млада и имам възможност. Така че правя това и ми се струва правилно.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин