Жан-Ерик Верн и Щофел Вандорн зад волана на новата версия GEN3 Evo

2106
2024

GEN3 Evo е следващият еволюционен етап в развитието на актуалния състезателен болид GEN3, който бе представен официално непосредствено преди състезанието за E-Prix на Монако през месец април. В момента той преминава тестове от всички отбори и пилоти, участващи в световния шампионат Формула Е.
Двукратният шампион във Формула Е Жан-Ерик Верн и шампионът от 2022 година Щофел Вандорн управляваха GEN3 Evo от името на DS Automobiles и със задвижващи агрегати, разработени от отдела за моторни спортове на марката по време на тестовия ден на пистата Майорка Съркит в Испания.
В сътрудничество със своите партньори в отбора от PENSKE AUTOSPORT, екипът на DS Performance проведе изпитания на поведението и динамичните качества на състезателния автомобил със задвижване на четирите колела, обути с нови гуми, както и на обтекаемостта и притискащата сила на най-новия аеродинамичен пакет, който бе тестван за първи път в реални условия.
След 200 изпитателни обиколки на пистата, събраната от инженерите информация дава много по-голяма по обем и качество информация за новия автомобил, който е много по-динамичен – с време за ускорение от 0 до 100 км/ч
под две секунди и енергийно по-ефективен от актуалния DS E-TENSE FE23.
След още една серия от тестове, през есента на тази година състезателният DS PENSKE GEN3 Evo ще дебютира официално преди началото на единайсетия сезон във Формула Е.
Еудженио Францети, директор на DS Performance
„Тестовият ден с Жан-Ерик и Щофел беше много полезен за нас и научихме много. Отборът работи с GEN3 Evo и новите гуми от началото на годината, но за първи път разполагахме и с пълния нов аеродинамичен пакет.
Нямаме търпение да видим тази последна еволюция на болида на пистата през следващия единайсети сезон в шампионата. Задвижването на четирите колела и невероятното ускорение ще направи надпреварата за титлата още по-напрегната и интересна!“

Основни данни и постижения от момента на влизането на DS Automobiles във Формула Е:

  • 117 състезания
  • 4 шампионски титли
  • 16 победи
  • 50 подиума
  • 23 полпозишъна

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин