Еxtreme: ниво на оборудване за търсещите приключения клиенти на Dacia

0103
2023

НИВО НА ОБОРУДВАНЕ С УСЕЩАНЕ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ОТКРИТО

На Автомобилен салон Брюксел Dacia представи за първи път своето ново ниво на оборудване Extreme със Spring. Това ниво на оборудване е вече налично за три други водещи модела в гамата на Dacia, обогатяващо гамата на Sandero Stepway и заменящо лимитираните версии Extreme на Jogger и Duster.

Dacia, синоним на приключения на открито, подчертава своята позиция чрез ниво на оборудване Extreme. Приключения, дейности на открито, нови завоевания – самостоятелно или в екип от седем души – можете да им се насладите със гамата надеждни автомобили на Dacia. Ниво на оборудване Extreme има отличителен външен вид, който нежно въплъщава природата.

Оборудването включва:

Екстериор:

 • Нов екстериорен цвят: кедровозелено (Stepway, Jogger и Duster)/Син „Stone“ (Spring)
 • Черна гланцова антена тип „перка на акула“ (Stepway, Jogger и Duster)
 • Изписване на модела в меднокафяво върху релсите на покрива (Stepway, Jogger и Duster)/меднокафяви акценти върху релсите на покрива (Spring)
 • Меднокафяви акценти върху капаците на страничните огледала и капачките на джантите, меднокафяв надпис Dacia върху вратата на багажника
 • Декорация с топографски дизайн върху предните врати, препратка към отличителния шнорхел на Duster, разположен между вратите и предните калници (Spring, Stepway и Jogger)
 • Меднокафяви акценти около фаровете за мъгла (Stepway и Jogger)/Меднокафяви акценти около фаровете (Spring)
 • Декорация с топографски дизайн в долната част на вратите (Spring, Stepway и Jogger)
 • Черни гланцови алуминиеви джанти (17-инчови за Duster, 16-инчови за Stepway и Jogger)
 • B-колони с топографски дизайн (Duster)
 • Меднокафяв шнорхел (Duster)

Интериор:

 • Нова сива тапицерия MicroCloud, покриваща панелите на вратите и седалките (Stepway, Jogger и Duster), както и арматурното табло (Stepway и Jogger). MicroCloud е специално разработена за приложение в автомобили (т.е. седалки и други вътрешни компоненти). Тя предлага отлична износоустойчивост, лесна е за почистване, прилича на кадифе и е мека и приятна на допир.
 • Бродирано лого „Dacia Link“ на предните седалки
 • Гумени стелки с топографски дизайн на първия ред
 • Гумени стелки с топографски дизайн на втория (Stepway, Duster и Jogger) и третия ред (Jogger)
 • Меднокафяви елементи върху панелите на предните врати и около вентилационните отвори
 • Декорация с топографски дизайн върху праговете на вратите
 • Меднокафява облицовка около основата на скоростния лост (Duster)
 • Меднокафяв шев на скоростния лост (Duster)
 • Меднокафяви елементи около навигационния екран (Spring)

THE ELECTRIC 65: НОВ ЕЛЕКТРОМОТОР, ЛАНСИРАН СЪС SPRING EXTREME

С лансирането на новото ниво на оборудване Spring Extreme, Dacia представя и новия двигател ELECTRIC 65 (65 к.с./48 kW). Наличен само за Spring Extreme, новият двигател е куплиран с нова скоростна кутия (увеличаваща въртящия момент, предаван към колелата) и същевременно осигурява по-голямо ускорение и подобрена рекуперация.

Благодарение на новия двигател ELECTRIC 65, Spring Extreme има пробег от 220 км в WLTP смесен цикъл и 305 км в WLTP градски цикъл.

Двигателят ELECTRIC 45 (45 к.с./33 kW) ще продължи да се предлага за ниво на оборудване Essential.

EXTENDED GRIP: РЕШЕНИЕ, КОЕТО ВЪРШИ ЧУДЕСА ИЗВЪН ОТЪРПКАНИТЕ ПЪТЕКИ

Преминаването по кални, заснежени или хлъзгави повърхности може да се окаже предизвикателство при задвижване на две колела. Интелигентното решение Extended Grip на Dacia оставя водачите спокойни да се отправят извън утъпканите пътища.

Системата Extended Grip е стандартно оборудване за ниво на оборудване Extreme за Stepway и Jogger. Веднъж активирана чрез бутон на централната конзола, тя позволява по-свободно въртене на колелата и по-добро сцепление върху ронливи настилки чрез регулиране на настройките на електронния контрол на стабилността (ESC).

Duster, емблематичният приключенски автомобил на Dacia, се предлага със задвижване на четирите колела и остава един от най-надеждните SUV автомобили на пазара.

СТАЯ ЗА ДОБЪР СЪН

Sleep Pack е първият аксесоар, лансиран като част от гамата аксесоари InNature. Предлагащ се за всички нива на оборудване на Jogger, Sleep Pack дава възможност да превърнете купето в спалня само за няколко минути. Този подвижен аксесоар е съвместим с всички версии на Jogger, произведени от лансирането му на пазара. Двете подвижни седалки на третия ред на 7-местната версия на Jogger трябва да бъдат извадени, преди комплектът да може да бъде инсталиран.

Целта е да се произведе комплект, който е семпъл, подвижен и достъпен.

Семпъл: Комплектът включва три ключови компонента: двойно легло, което може да се постави за по-малко от две минути, рафт и място за съхранение

Подвижен: Комплектът (включително матрака) тежи по-малко от 50 кг.

Достъпен: Комплектът ще може да се поръчва както като оборудване за нов автомобил, така и като аксесоар. Този семпъл и находчив дървен аксесоар е предназначен да допълни къмпинг оборудване, което много потребители вече имат (като охладители или преносими печки).

Оптимизиран товарен капацитет, дискретен Sleep Pack и щедри размери

Когато капакът е на място, комплектът е скрит и Jogger изглежда като обикновен 5-местен автомобил. Интелигентното проектиране на дървената кутия гарантира, че зоната за съхранение (220 л) може да бъде достъпна по всяко време, независимо дали комплектът е инсталиран или не. Капакът може да се използва като рафт, когато е на място.

Плъзгащата се система за леглото включва матрак с размери 190 см x 130 см. Тази настройка предлага достатъчно място за главата от поне 60 см.

Налични са аксесоари, допълващи Sleep Pack от гамата InNature на Dacia:

 • Затъмняващи щори за всички прозорци, предлагащи контрол на светлината и дискретност
 • Интелигентна палатка, която може да се свърже с Jogger, когато багажникът е отворен, осигурявайки допълнително място за къмпингуване

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин