Ето я предницата на новия Opel Crossland X

Тази година ще дебютира Crossland X – SUV, позициониран под Mokka X. Със снимка в ролята на „тийзър“ Opel събужда интереса на публиката преди официалната премиера – на 18-и януари

1601
2017

Opel планира голяма офанзива и тази година ще пусне седем нови модела. Най-важната новост на марката наред с Insignia е Crossland X – малък SUV, използващ базата на Peugeot 2008. В социалната мрежа Тwitter компанията от Рюселсхайм обяви, че новият SUV ще бъде показан официално на 18.01, и разпространи снимка на част от предницата на колата. Crossland X ще бъде първият от двата модела на „светкавицата“, създадени на база на съвместно сътрудничество c PSA. Двата нови SUV-a няма да заменят Meriva и Zafira, а ще бъдат добавени към моделната палитра.

Макар че използва базата на 2008, Crossland X няма да има външни прилики с „французина“. Дизайнът ще напомня на малкия Adam и сред акцентите във външното оформление ще бъде покривът в цвят, различен от този на каросерията. Crossland X ще бъде дълъг около 4,20 м и въпреки по-малките си размери ще предлага повече място от по-дългата с около 10 см Mokka X. Двигателите ще бъдат 3- и 4-цилиндрови и срещу доплащане ще могат да бъдат комбинирани с автоматична трансмисия с хидротрансформатор. 4х4-задвижване не се предвижда, но е възможно да има хибридна версия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин