AUTO BILD България / Ето я новата Tesla Model 3

Ето я новата Tesla Model 3

Tesla представи Model 3. 5-местният екомодел ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 сек


1
апр.
2016

Tesla казва „довиждане” на радиаторната решетка като дизайнерски елемент. Докато Model S имаше ясно ограничена зона в черен цвят отпред, новият Моdel 3 е гол. Създателят на компанията Елън Мъск представи най-свежото попълнение в моделната гама пред отбрана публика. Показаната кола беше по-близо до серийна версия, отколкото до прототип – което не е чудно, тъй като първите екземпляри трябва да бъдат при клиентите в края на 2017 г.

Дизайнът на най-новата Tesla е много атрактивен: с къси надвеси на каросерията, липса на решетка отпред и линия а ла купе Model 3 изглежда много приятно – също както и линията на покрива, която достига връхната си точка над В-колоната. В интериора основният акцент е огромният дисплей на арматурното табло – който обаче ще бъде с хоризонтална, а на с вертикална ориентация.

Тъй като моделът е в предсерийна версия, за него няма много информация: знае се, че пробегът ще бъде 346 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема по-малко от 6 сек. AUTO BILD очаква, че при по-високите нива на оборудване ще бъдат предлагани и акумулатори с по-голям капацитет. Както и при други модели на Tesla, ще има багажници отпред и отзад – което е друг плюс вследствие на липсата на двигател с вътрешно горене. Най-важната от асистиращите системи ще бъде автопилотът. В САЩ Моdel 3 ще струва 35 000 долара, към момента цена за европейски пазари няма.

Отвъд Океана вече са направени 115 000 поръчки за новия електромобил от среден клас – което е много учудващо, тъй като клиентите изобщо не са виждали продукта до момента. В интерес на истината, на купувачите е оставена възможността да отменят поръчките си и да си получат обратно капарото от 1000 евро.

Още по темата

Card image cap
Audi казва „сбогом“ на V10 и W12?

20
окт.
2017

В Инголщат планират да смалят моделната си палитра. Вероятно V10 и W12 ще отпаднат от програмата – но V8 остава

Card image cap
Интервю с Петер Виперман

18
мар.
2016

"Автомобилната индустрия ще стане доставчик на IT бранша."

Card image cap
21 хил. лева за обновеното Peugeot 301

16
мар.
2017

Изгодният седан, произвеждан в Испания, получи фейслифт. Клиентите могат да избират между два бензинови и два дизелови агрегата

Card image cap
Дългоочакваната Toyota Hilux VIII

21
юни
2016

В Азия Toyota Hilux VIII се продава от повече от една година. Сега на пазара се въвежда и европейската версия на модела, произвеждан в Южна Африка

Card image cap
Новият Ignis и като хибрид

30
сеп.
2016

Suzuki пуска ново поколение на кросоувъра Ignis. Малкият SUV е със семпъл дизайн и ще има версия с мек хибрид.

Card image cap

В последния брой:

Архив >