Новини » Ето я новата KIA Sportage

Ето я новата KIA Sportage

2508
2021

Kia представи първи изображения на изцяло новия Sportage за eвропейския пазар. За първи път в историята Kia лансира проектиран специално за европейската аудитория модел Sportage, пето поколение на световния бестселър.

Изцяло съобразена с изискванията на европейските потребители, разработена със специално внимание към детайла, европейската версия на новия Sportage ще постави нови стандарти в SUV сегмента. Впечатляващият екстериорен и интериорен дизайн променя възприятията за стил, поставяйки нови норми със следващо поколение Sporatge. Съвременни системи за сигурност, високоефективни двигатели и високо ниво на пасивни, активни и ADAS системи за сигурност допълнително подчертават премиум статуса на автомобила. Конструирана върху нова платформа, европейската версия на Sportage предлага оптимално управление и пътно поведение по европейските пътища.     

Дизайн от бъдещето

Новата стилистична философия на Kia – „Opposites United” е в основата на изцяло новия Sportage и оказва влияние във всеки аспект от оформлението на външността и характера на модела. Дизайнът на модела е изграден на принципа ‘Природна смелост’, като част от новата философия, въплъщавайки света на природата и отразявайки новата дръзка, емоционална, модерна и органична като форми дизайнерска идентичност на марката. Предоставените днес изображения загатват за един спортен, самоуверен и новаторски SUV.

Европейската версия на изцяло новия Sportage се отличава с компактна форма в комбинация с динамично присъствие на пътя. Проектирана като високотехнологичен модел със зашеметяващ дизайн, европейска версия на Sportage се характеризира с мускулеста форма и страничен силует с ясно изразени линии, които преминават през изчистените и изискани повърхности на каросерията и съчетават хармонично контрастните обеми.

Дизайнът провокира вълнение и размисъл с впечатляващата черна графика на решетката, която цялостно обгръща предната част на автомобила. Издължената предна решетка свързва модерното изпълнение на  емблематичната „Tiger Nose” решетка на Kia, която привлича погледите към лицето на новия модел, с отличаващите се с формата на бумеранг дневни (DRL) светлини, които пък създават масивни ограничителни линии за фаровете с изключително атрактивна форма.

Изображенията демонстрират черен, различен от основния цвят на каросерията цвят на покрива, който подчертава допълнително спортния профил и акцентира върху динамичната архитектура на средните странични колони с „деконструиран” дизайн.

В задната част новият Sportage запазва мощното си присъствие на пътя с могъщите, широки форми, които олицетворяват силата и стабилността на SUV модела. Дизайнът на задната черна броня още веднъж подчертава динамичния младежки характер на новия модел.

Онлайн премиера

Специално разработеният за европейския пазар Sportage ще осъществи своята онлайн премиера на 1-ви септември, сряда, от 11 ч. европейско време.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин