Ето я новата Fiesta ST – с три „гърла“ и 200 к.с. (ВИДЕО)

Две седмици преди началото на автосалона в Женева Ford „разбули“ новото поколение на Fiesta ST, което използва 1,5-литров мотор EcoBoost

2402
2017

Малко преди официалния дебют на Fiesta ST в Женева Ford разпространи първите официални фотографии на „бегачката“. Хотхечът получава повече мощност и по-фина шлифовка, но и е лишен от един цилиндър. Да, правилно прочетохте – моделът вече разчита на три „гърла“ и турбо, благодарение на които генерира 200 „коня“. 1,5-литровият агрегат идва на мястото на досегашния с обем 1,6 л и 182 к.с. „Джобната ракета“ се изстрелва от 0 до 100 км/ч само за 6,7 сек. Стойността на максималния въртящ момент е малко по-висока – 290 Нм, и се постига от по-ниски обороти. Моторът използва комбинирано впръскване на горивото – директно в цилиндъра и във всмукателния колектор – и по този начин се редуцират нивата на вредни емисии и разходът.

Иновативният двигател разчита и на технология за изключване на цилиндрите – т.е. работи само на два в определени режими. Можете да чуете как звучи първият Performance Ford с три цилиндъра във видеото. Водачът има избор между три режима на шофиране – Normal, Sport и Track. Те променят звука, както и реакциите на двигателя, на кормилното управление и на ESP. Всички Fiesta ST ще бъдат оборудвани с 18-цолови джанти. При новия модел клиентите ще имат много богати възможности за персонализация на интериора. Седалките Recaro и скосеният отдолу волан са стандартно обзавеждане. Информация за цените все още няма.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин