Ето колко изгодно може да бъде Audi Q7!


30
апр.
2020

При излизането си първото поколение Audi Q7 беше автомобил на суперлативите. С дължината си от почти 5,1 м то дори превъзхожда своя наследник. Като нов SUV-ът, обект на нашия интерес, е бил доста скъп – с допълнително оборудване през 2013 машината е напуснала шоурума срещу „скромната“ сума от 140 000 лв. Седем години по-късно автомобилът е загубил 70 процента от стойността си и сега е предлаган в автокъща за по-малко от 40 000 лв.! Неслучайно луксозният SUV от Инголщат вече е толкова евтин.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ AUDI Q7 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Зад огромната Single Frame радиаторна решетка на това Audi Q7 работи турбодизелов V6 с работен обем три литра. Въпреки 245 к.с. и брутален въртящ момент от 550 Нм агрегатът, работещ на принципа на самовъзпламеняването, се задоволява с под девет литра гориво на 100 км. А ако „галите“ педала на газта, ще постигнете дори около осем. Това е забележително постижение с оглед на факта, че 4х4-автомобилът тежи около 2,4 тона! Високото тегло е причина за бързото износване на някои компоненти – предните гуми рядко издържат повече от 20 000 км, а по правило основните спирачни компоненти трябва да бъдат сменяни на 50 000 км. Но като изключим увеличеното износване, Q7 е много издръжлив и надежден, скъпите модули са здрави. А при предлаганото Q7 солидната техника е сериозно предимство – тъй като преди SUV-ът е бил рент-а-кар. Обикновено автомобилите, давани под наем, се радват на регулярна поддръжка, проблемът е, че водачите им не ги щадят особено.

Q7 е дълго почти 5,1 м и разполага с огромен багажен обем – от 775 до 2035 л!

Кафява кожа и навигационна система MMI

Q7 е оборудван с навигационна система MMI, биксенонови фарове, отопляеми седалки и парктроник. Кафявата кожа на „креслата“ е комбинирана с дървени декорации по интериора. Липсват екстри като въздушно окачване и панорамен покрив – и това е предимство, тъй като те създават проблеми.

Съгласно данните в обявата за последно Q7 е било собственост на частно лице и в момента е на пробег 131 465 км. Автомобилът е със сервизна история и без пропуски в обслужването, като в момента цената му е 19 890 евро (ок. 40 000 лв.). Причината за ниската цена освен миналото на Audi-то като кола под наем е и ремонт след удар – отдясно са сменени двете врати, както и предният калник. Но ако репаратурата е извършена професионално, бъдещият собственик няма да има повод за притеснение.

Още по темата