Ето как ще изглежда Skoda Kamiq

3001
2019

Kamiq ще бъде името на новия компактен SUV на Skoda. Днес чехите разпространиха първи дизайнерски скици, разкриващи, че кросоувърът ще прилича много на концептуалния Vision X, дебютирал преди година в Женева. Впечатление прави предницата с позиционираните над основните фарове дневни светлини, както и спортното оформление на долната част на бронята с голям въздухозаборник. Отзад Kamiq е като Scala – с къс надвес. Стъклото на багажника е малко, а под него е разположен надписът с името на производителя.

Странното за българския пазар име се вписва идеално до Karoq и Kodiaq. И ако името ви се вижда познато освен като дума от роден диалект, вие сте на прав път – защото в Китай Skoda вече предлага малък кросоувър със същото наименование. За тамошния пазар обаче моделът използва коренно различна платформа от тази на европейската версия.

Новият Kamiq ще бъде горе-долу с размерите на Rapid Spaceback и с дължина около 4,20 м. Базовата цена ще бъде около 30 000 лева, а премиерата на модела ще бъде по време на изложението в Женева през март.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин