Ето как ще изглежда интериорът на новия електрически Bulli на Volkswagen


1
фев.
2022

До този момент Volkswagen криеше интериора на новия електрически бус ID.Buzz. Във форума VW ID Talk обаче се появиха „изтекли“ снимки на вътрешното пространство на серийната версия на модела. При поглед към първия ред места се потвърждава нашето предположение (въпреки опитите за маскиране с черен плат), че кокпитът няма да се различава много от този на ID.3 и ID.4. Електрическият бус има и малко дигитално табло, монтирано директно върху кормилната колона. Системите в самия бус се управляват от централния монитор, който изглежда малко по-голям, отколкото при другите модели в семейството ID.

Въпреки че лесно можехме да отгатнем как ще изглежда интериорът отпред благодарение на няколко прототипа, благодарение на „изтеклите“ изображения за първи път получаваме визуално впечатление от зоната зад предните седалки. По отношение на тях Volkswagen изглежда не възприема новата философия за интериора, заложена при T7 Multivan – с отделни седалки и плъзгаща се централна конзола, тук има цяла седалка. В багажното отделение се образува рафт – който на практика създава равен под на нивото на седалката.

Не само дизайнът, но и задвижването на изцяло електрическия ID Buzz са ориентирани към първия бус на Volkswagen – T1. В новия електромобил стандартно ще бъдат задвижвани задните колела, но към тях ще бъде подавана значително по-голяма мощност. Най-потентният модел на платформата MEB към момента генерира 306 к.с., но в комбинация с двойно задвижване. Нищо чудно тази конфигурация да бъде приложена и при ID Buzz.

Argo провежда активни изпитания с прототипи на ID. BUZZ AD в много градски райони, включително и в Мюнхен.

Още по темата