Ето го първия SUV на Ferrari

2202
2022

„Изтекла“ в Мрежата снимка вероятно разкрива за първи път серийнaта версия на първия SUV Ferrari. На двете фотографии – вероятно направени тайно в хале на производителя – се вижда Purosangue (б.пр. „чистокръвен“), който има известни прилики с Ferrari Roma отпред. Необичайни за Ferrari са боядисаните вежди на калниците. Отзад автомобилът е разпознаваем като чистокръво Ferrari: с четири ауспухови тръби и четири модула на задните светлинни, свързани с лента. И накрая остава въпросът – дали действително това е Ferrari Purosangue? AUTO BILD залага на това, тъй като автомобилът е доста близък до прототипите, чиито снимки сме виждали до момента.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CocheSpias (@cochespias)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CocheSpias (@cochespias)


Lamborghini има Urus, Bentley – Bentayga, Rolls-Royce – Cullinan, Aston Martin отскоро има DBX, а Porsche – Cayenne, при това от доста дълго време. Причината: пазарът на луксозни SUV-ове е във възход. След успеха на конкуренцията няма как и Ferrari да остане по-назад. Все пак на Lamborghini се наложи да разшири завода си в Сант’А̀гата Болонѐзе, за да се справи с поръчките на Urus!

Purosangue с нов V6 турбодвигател

По всичко личи, че Purosangue ще замени моделната гама GTC4 Lusso. Първите замаскирани прототипи на SUV-a вече бяха засечени около Маранело. Ето какво знаем до момента: първият SUV на Ferrari ще има четири врати, но не и досадни B-колони. Purosangue ще използва нов V6 турбобензинов двигател, който ще бъде предлаган и като част от хибридна система (вероятно с повече от 700 к.с.). Не е изключено Purosangue да бъде налично също с V8 или V12. Освен това SUV-ът е базиран на нова платформа с двигател отпред, която вероятно ще се използва и за други модели на марката в бъдеще. По отношение на външния вид Purosangue трябва да бъде ориентирано към Maserati Levante, като се очаква линията на покрива да се спуска рязко назад.

Отвътре Purosangue ще предлага всички удобства на луксозен SUV и ще разчита на новата дигитална архитектура на кокпита, застъпена при Roma и SF90 Stradale. Първоначално Purosangue трябваше да излезе още през 2020 г. на цена от около 300 000 евро. Тогавашният шеф на Ferrari Луи Кери Камилери обаче отложи лансирането на пазара, за да усъвършенства модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин