Ето го обновения Nissan Patrol


27
сеп.
2019

До 2009 г. Nissan Patrol беше предлаган и в Европа – но не се радваше на голям търговски успех. В Близкия Изток и в САЩ (където е продаван под името Armada) обаче офроудърът е срещан изключително често по пътищата. Сега неговото осмо поколение получи фейслифт.

Предницата изглежда по-ръбеста от преди. V-образната радиаторна решетка ни е позната и от други модели на Nissan. Oтзад откриваме нови светлини. По-сериозни са промените отвътре. Вместо един, вече има две тъчскрийна в централната конзола, а броят на бутоните е редуциран. На арматурното табло вече има нов дигитален дисплей. Новите кожени седалки с обшивка във формата на диаманти и воланът с ръчно направени шевове по кожата придават благороден характер на кокпита.

Както и досега, клиентите могат да избират между два задвижващи агрегата – 4-литров V6 с 278 к.с. и 5,6-литров V8 с 406 „коня“. Серийно Patrol разполага с 4х4-задвижване, а при V8-изпълнението – и с хидравлично окачване, което трябва да минимизира люшкането на каросерията и вибрациите. Очаква се цените да започват от около 100 000 лв.

От 2009 г. Nissan преустанови предлагането на Patrol в Европа, въпреки че предишните издания на модела все още имат много фенове на Стария континент. Новият Patrol с дължина 5,3 м и 7 места залага на повече лукс, но не е загубил способностите си за придвижване извън пътя.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >