Ето го новото Audi S3


30
ян.
2020

На испанска страница в Instagram се появи S3, новият спортен компактен модел на Audi. Заснетият автомобил е облепен – но не с маскировъчно фолио, а с рекламно. От снимките веднага се забелязва, че новото поколение на A3 ще бъде с дизайн като при подложеното на фейслифт А4 и като при A1.

Голямата Singleframe радиаторна решетка е запазена, но за първи път шарката й е от типа „пчелна пита“. До момента този дизайнерски елемент беше запазен единствено за RS 3 – но явно това ще се промени в бъдеще. Бронята също така получава нови въздухозаборници, които са значително по-ръбести, отколкото при предшественика. На „изтеклите“ снимки ясно личат инспирираните от Sport Quattro въздухозаборници в прехода между решетката и капака на двигателя. Тепърва ще разберем дали те ще бъдат запазени само за спортните версии или ще се срещат и при моделите S-Line. Иначе фаровете запазват типичната издадена надолу част – която при четвъртото поколение на модела е пораснала значително и е получила малък LED-модул.

И отзад А3 изглежда значително по-агресивно – с по-изострените си стопове. Лесно разпознаваема е новата светлинна графика с модулен дизайн. Вероятно украсената с шарка тип „пчелна пита“ задна броня ще бъде само за спортните модификации, които ще се отличават с четири ауспухови тръби и дифузьор. Покривът завършва с фин спойлер.

Все още не е ясно какво ще предложи S3 под предния капак. Вероятно от Audi ще останат верни на концепцията с 4 цилиндъра. Вероятно 2-литровият в следващото S3 ще генерира около 330 к.с. – така че да отговори адекватно на конкуренцията. Моделът трябва да се появи на пазара още през 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >