Ето го новия Mercedes GLS


16
апр.
2019

В Интернет „изтекоха“ снимки на новия Mercedes GLS! На тях се 7-местният SUV от висок клас за първи път може да бъде видян без маскировка. Изглежда Mercedes е адаптирал своя най-голям SUV към актуалния дизайнерски език на марката. Сега предницата с по-голяма радиаторна решетка и нови фарове изглежда още по-могъща. Заоблената задница силно напомня на „по-малкия брат“ GLE. Задните светлини са станали значително по-малки, а в бъдеще регистрационната табела ще бъде позиционирана по-високо. Интериорът не крие големи изненади: кокпитът със системата MBUX в голяма степен е познат от GLE. Официалната премиера на втората генерация GLS ще бъде на изложението в Ню Йорк (19-28 април).

Подобно на конкурентите си Range Rover и BMW X7, и новият GLS трябва да бъде преди всичко лайфстайл модел. По-тънките и по-леки седалки отзад едновременно намаляват теглото, увеличават полезната стойност на автомобила и предлагат повече място. Допълнително пространство се отваря благодарение на новата платформа MHA. Новата база има още едно предимство: тя позволява интеграцията на хибридно задвижване в GLS. Иначе вероятно основният задвижващ агрегат ще бъде 6-цилиндров, V8 ще бъде запазен за AMG-изпълненията. Очакваме цените да стартират от около 160 000 лева.

Това обаче ще бъде само стартът: защото Mercedes планира и специални модификации, сред които и 6-местна с оборудване за конференции. Освен това ще има и Maybach GLS – това ще бъде First Class модел с четири места, който ще атакува Range Rover SV Autobiography LWB и Bentley Bentayga.

Още по темата

Card image cap
Първа фотография на Pagani Huayra Roadster

31
ян.
2017

Вероятно новата версия на суперавтомобила няма да използва „крилати“ врати

Card image cap
Така разбихме един автомобил с 5 звезди

26
авг.
2016

Предупредителен краштест: когато един автомобил се удари в дърво със позволената по междуградските пътища скорост, нормите за сигурност вече нямат значение

Card image cap
Volvo пуска на пазара електрически камиони

23
ян.
2018

Без шум и вредни емисии товарните автомобили могат да поемат дистрибуцията в градовете късно вечер и през нощта

Card image cap

В последния брой:

Архив >