Ето го новия Mercedes GLS


16
апр.
2019

В Интернет „изтекоха“ снимки на новия Mercedes GLS! На тях се 7-местният SUV от висок клас за първи път може да бъде видян без маскировка. Изглежда Mercedes е адаптирал своя най-голям SUV към актуалния дизайнерски език на марката. Сега предницата с по-голяма радиаторна решетка и нови фарове изглежда още по-могъща. Заоблената задница силно напомня на „по-малкия брат“ GLE. Задните светлини са станали значително по-малки, а в бъдеще регистрационната табела ще бъде позиционирана по-високо. Интериорът не крие големи изненади: кокпитът със системата MBUX в голяма степен е познат от GLE. Официалната премиера на втората генерация GLS ще бъде на изложението в Ню Йорк (19-28 април).

Подобно на конкурентите си Range Rover и BMW X7, и новият GLS трябва да бъде преди всичко лайфстайл модел. По-тънките и по-леки седалки отзад едновременно намаляват теглото, увеличават полезната стойност на автомобила и предлагат повече място. Допълнително пространство се отваря благодарение на новата платформа MHA. Новата база има още едно предимство: тя позволява интеграцията на хибридно задвижване в GLS. Иначе вероятно основният задвижващ агрегат ще бъде 6-цилиндров, V8 ще бъде запазен за AMG-изпълненията. Очакваме цените да стартират от около 160 000 лева.

Това обаче ще бъде само стартът: защото Mercedes планира и специални модификации, сред които и 6-местна с оборудване за конференции. Освен това ще има и Maybach GLS – това ще бъде First Class модел с четири места, който ще атакува Range Rover SV Autobiography LWB и Bentley Bentayga.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин